Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Σπείρα έκλεβε ακριβά αυτοκίνητα και τα μεταβίβαζε με πλαστά έγγραφα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έξι χρόνια κι 6 μήνες στον «εγκέφαλο» της κομπίνας που φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Έξι χρόνια φυλάκιση και έξι μήνες κατά συγχώνευση, επέβαλε το Τριμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης σε έναν νεαρό με την κατηγορία ότι ήταν ο εγκέφαλος μιας σπείρας που έκλεβε με τη «συναίνεση» των ιδιοκτητών τους ακριβά αυτοκίνητα και στη συνέχεια τα μεταβίβαζε με πλαστά έγγραφα σε τρίτα πρόσωπα.

Μαζί με τον κατηγορούμενο, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και σύμφωνα με πληροφορίες διέφυγε στο εξωτερικό, δικάστηκε και ένας 32χρονος φερόμενος ως υπάλληλός του που πάσχει από ψυχικά νοσήματα. Το δικαστήριο επέβαλε στο δεύτερο κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή αφού πρώτα εκτίμησε και έλαβε υπόψη του την κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2008 όταν ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων αρχικά δανείστηκε το αυτοκίνητο μιας ιδιοκτήτριας επιχείρησης που λειτουργούσε δίπλα στη δική του στην πόλη της Ξάνθης, χωρίς ωστόσο ποτέ να της το επιστρέψει. Λίγες μέρες αργότερα ο κατηγορούμενος παρουσιάζοντας πλαστές εξουσιοδοτήσεις του ιδιοκτήτη κατάφερε να μεταβιβάσει το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να το πουλήσει στο εξωτερικό.

Ο κατηγορούμενος με τον ίδιο τρόπο δανείστηκε και το αυτοκίνητο ενός άλλου γνωρίμου σε αυτόν ιδιοκτήτη από τη Θεσσαλονίκη. Όταν ο ιδιοκτήτης ζήτησε πίσω το αυτοκίνητό του, ο δράστης ισχυρίστηκε πως είχε εμπλακεί με το αμάξι σ’ ένα τροχαίο ατύχημα και πως το όχημα ήταν σε συνεργείο αυτοκινήτων εκεί. Σε άλλη περίπτωση όταν το θύμα ζήτησε από τον δράστη να της επιστρέψει το αυτοκίνητό της, εκείνος ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε τίποτα λέγοντας πως δεν βρίσκεται το όχημα στην κατοχή του.

Κατά την απολογία του στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο δεύτερος από τους κατηγορούμενους, ο 32χρονος φερόμενος ως υπάλληλος του δράστη, τόνισε πως και ο ίδιος έπεσε θύμα απάτης καθώς το αφεντικό του τον μετέφερε μια μέρα στη Δράμα προκειμένου όπως του είπε να του κολλήσει ένσημα. Για τον λόγο αυτό του ζήτησε την ταυτότητά του, την οποία χρησιμοποίησε σε μια από τις μεταβιβάσεις. Στη συνέχεια, όπως είπε στο δικαστήριο βρέθηκε μ’ ένα αυτοκίνητο στην κατοχή του κάτι για το οποίο ενημερώθηκε από το αφεντικό του, ο οποίος όμως του είπε πως σύντομα το όχημα θα πουληθεί, όπως και έγινε αφού τελικά το αυτοκίνητο μεταβιβάστηκε σ’ έναν άγνωστο αγοραστή του εξωτερικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.