Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Οι 7 χρυσοί κανόνες του γυμναστηρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Αν έχεις αποφασίσει να βάλεις το γυμναστήριο στην καθημερινότητά σου, τότε μην παραλείψεις να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να πετύχεις τα αποτελέσματα που θέλεις…

1. Ξεκίνα με προθέρμανση
Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσεις το σώμα σου για το απαιτητικό πρόγραμμα εκγύμνασης που θα ακολουθήσει. Γι’ αυτό, φρόντισε να ξεκινήσεις την προπόνησή σου με τουλάχιστον 5-10 λεπτά αερόβιας άσκησης, προκειμένου να βοηθήσεις την κυκλοφορία του αίματος, να αυξήσεις τη θερμοκρασία των μυών σου και να βελτιώσεις την αναπνοή σου, αυξάνοντας τον καρδιακό σου ρυθμό.

2. Απόφυγε τις υπερβολές
Αν αγαπάς τη φράση «όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα», φρόντισε να κάνεις μια εξαίρεση στην περίπτωση του γυμναστηρίου. Ιδιαίτερα αν είσαι αρχάριος/α, θα πρέπει να ξεκινήσεις με μια περίοδο μυϊκής προσαρμογής, προκειμένου το σώμα σου να εξοικειωθεί με τη σωστή τεχνική κάθε άσκησης, επιλέγοντας λίγα κιλά για αρχή. Σταδιακά, μπορείς να αυξήσεις τη συχνότητα και την ένταση της προπόνησής σου, θέτοντας έναν νέο στόχο κάθε φορά.

3. Ανανέωσε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείς
Αν είσαι άνθρωπος που βαριέται εύκολα, ζήτησε από το γυμναστή που σε παρακολουθεί να σου ανανεώνει τακτικά το πρόγραμμα που ακολουθείς, φροντίζοντας να ενσωματώνει καινούριες ασκήσεις κάθε φορά. Νέες λύσεις όπως τα kettlebells, η ελβετική μπάλα και ο ιμάντας ΤRΧ θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις την προπόνηση αλλά και την ψυχολογία σου.

4. Δώσε έμφαση στο πρωινό και το μετα-προπονητικό γεύμα
Ένα πλούσιο πρωινό είναι απαραίτητο για να σου εξασφαλίσει αντοχή, προκειμένου να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του γυμναστηρίου. Ταυτόχρονα, μετά το τέλος της προπόνησης, το σώμα σου έχει ανάγκη από συστατικά για την αναδόμηση των μυών, η οποία και εκφράζεται συνήθως μέσα από έντονο αίσθημα πείνας. Επίλεξε ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, για να αναπληρώσεις τη χαμένη ενέργεια.

5. Ενυδατώσου
Όταν ασκείσαι, το σώμα σου πρέπει να λαμβάνει αρκετό νερό ώστε να μην κινδυνεύεις από αφυδάτωση και κόπωση. Ένα μπουκαλάκι νερό θα πρέπει οπωσδήποτε να σε συνοδεύει στην προπόνησή σου.

6. Ντύσου σωστά
Προτίμησε τα υφάσματα που απορροφούν τον ιδρώτα και τον απομακρύνουν από το δέρμα σου, επιλέγοντας ελαφριά, βαμβακερά και χαλαρά ρούχα. Αν είσαι γυναίκα, επίλεξε ένα αθλητικό σουτιέν, για να εξασφαλίσεις σωστή στήριξη αλλά και άνεση στην προπόνησή σου.

7. Μην ξεχνάς την αποθεραπεία
Όταν ολοκληρώνεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής, οι μύες «σφίγγουν» κι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να τραυματιστούν. Γι’ αυτό, στο τέλος κάθε προγράμματος ενσωμάτωσε 5 με 10 λεπτά διατάσεων, για να βοηθήσεις τους μυς σου να μαλακώσουν και να γίνουν πιο εύκαμπτοι, μειώνοντας έτσι και την πιθανότητα τραυματισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.