Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Δωρεάν τρόφιμα από την Περιφέρεια και τον Δήμο Καλαμπάκας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκίνησε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων η δωρεάν διανομή τροφίμων, μέσω του προγράμματος Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε 12 φορείς εκπροσώπησης απόρων ατόμων και οικογενειών, που φτάνουν τους 23.000 περίπου σε όλο το Νομό Τρικάλων.

Η διανομή των προϊόντων γίνεται σε 12 φορείς στα Τρίκαλα οι οποίοι στη συνέχεια τα διανέμουν σε άπορα μέλη τους. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη, γι’ αυτό τα κριτήρια για τη συμμετοχή είναι εισοδηματικά και κοινωνικά.

Πρόκειται για διανομή πέντε βασικών ειδών διατροφής, ζυμαρικά, φέτα, ελαιόλαδο, γραβιέρα, ενώ τριμελείς Επιτροπές των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων θα ελέγχουν τις παραδόσεις σε κάθε φορέα για την επιβεβαίωση της ορθής εφαρμογής του προγράμματος.

Ο Δήμος Καλαμπάκας παρέλαβε 30 τόνους μακαρόνια τα οποία την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθούν στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και στην συνέχεια θα διανεμηθούν στους κατοίκους.

Ήδη η Περιφερειακή Ενότητα προχώρησε στη διανομή 161.106 κιλών ζυμαρικών στους 12 φορείς – δικαιούχους που είναι, οι Δήμοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας, η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τρικάλων, ο Σύλλογος Γονέων με τρία παιδιά, οι Σύλλογοι ΑμεΑ «Ελπίδα» και «Συμπαράσταση», το Σωματείο ΑμεΑ «Αρωγή», το Γηροκομείο Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών και η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας «ΕΠΑΨΥ».

Όπως δήλωσε για το πρόγραμμα ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα και λαμβάνοντας υπόψη την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές οικογένειες, προσπαθούμε ως αιρετή Περιφερειακή Αρχή να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας μέσα απ’ το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προς την κατεύθυνση αυτή, δρομολογήσαμε γρήγορα τις απαιτούμενες διαδικασίες και προχωρήσαμε στην ενημέρωση όλων των φορέων, έτσι ώστε να φτάσουν τα τρόφιμα έγκαιρα στα χέρια των ανθρώπων που τα έχουν πραγματικά ανάγκη».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι «το πρόγραμμα διανομής τροφίμων, που υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είναι πολύ σημαντικό διότι μπορούμε, με αυτόν τον τρόπο, να βοηθήσουμε έναν τόσο μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι να ανακουφίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.