Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

«Έχουμε 700 περισσότερους λιμενοφύλακες για να διενεργούμε ελέγχους»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βαρβιτσιώτης: Δεν υπάρχει ναυτιλία χωρίς έλληνες ναυτικούς.

«Δεν υπάρχει ελληνική ναυτιλία χωρίς Έλληνες ναυτικούς. Εμείς δεν θέλουμε τον Έλληνα ναυτικό να διατηρεί τη θέση του μέσα από παλιές προστατευτικές διατάξεις, γιατί αυτές μας έκαναν από 147.000 ναυτικούς να έχουμε πέσει στις 17.000. Εμείς θέλουμε αυτά τα νέα παιδιά στις ακαδημίες ναυτικού, να γίνουν αύριο τα άξια στελέχη, η επόμενη γενιά των Ελλήνων πλοιοκτητών. Μια γενιά που θα κερδίζει τον ανταγωνισμό, στα καράβια και στα γραφεία» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επικαλέστηκε ως πεπραγμένα της θητείας του την εξοικονόμηση δαπανών στο ΥΕΝ, την ένταξη του υπουργείου σε ευρωπαϊκά προγράμματα, την κωδικοποίηση της ναυτιλιακής νομοθεσίας με κατάργηση πεπαλαιωμένων διατάξεων, την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, τη μείωση των προξενικών λιμεναρχείων. Χαρακτηριστικά, ο κος Βαρβιτσιώτης τόνισε πως «χωρίς μία πρόσληψη έχουμε σήμερα 700 περισσότερους διαθέσιμους λιμενοφύλακες για να διενεργούμε ελέγχους».

Άλλο τόσο, ο υπουργός Ναυτιλίας, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας γύρω απ' τα λιμάνια, παρατηρώντας πως «τα λιμάνια δεν είναι μόνον πόλοι εξυπηρέτησης της τοπικής κοινωνίας, αλλά πρέπει να μεταβληθούν σε μεγάλα διαμετακομιστικά κέντρα. Μετά από δεκαετίες ολόκληρες, φέραμε το τρένο στο λιμάνι του Πειραιά. Υλοποιούμε μια τεράστια επένδυση στην Αλεξανδρούπολη και προχωρούμε σε επέκταση της σύμβασης με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να γίνει το πρώτο λιμάνι της Ευρώπης σε 25 χρόνια».

Σε όλα τα παραπάνω, η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά με διαμαρτυρίες - και ειδικά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, «επιμένει να την τορπιλίζει». Όμως, «αν έχουμε καταφέρει να συζητάμε σε συνθήκες σταθερότητας σ' αυτή τη χώρα, το κάναμε επειδή ο λαός αποφάσισε να μείνει με όρους σταθερότητας στην Ε.Ε., και έδωσε εντολή στις πραγματικά φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να σχηματίσουν κυβέρνηση» ανέφερε ο κος Βαρβιτσιώτης. «Θα ήθελα πολλοί από σας να ήταν στις Βρυξέλες για ν' ακούσετε με τα ίδια σας τα αυτιά από τους Επιτρόπους που διαχειρίστηκαν την ελληνική κρίση, την αγωνία τους για τις συνέπειες που θα είχε για όλη την Ευρώπη μια ελληνική κατάρρευση. Και αν νομίζετε πως αυτό θα μπορούσε να είναι στοιχείο εκβιασμού, κάνετε λάθος: Θα μας οδηγούσε, όχι μόνον εμάς σε άκρατη φτώχεια, αλλά και την Ευρώπη σε οικονομική αστάθεια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.