Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Χάσμα αντικειμενικών και εμπορικών αξιών - Αναλυτικοί πίνακες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πανάκριβες… κατ’ όνομα είναι πλέον οι περιοχές όπως η Εκάλη, η Βουλιαγμένη και το Παλαιό Ψυχικό (στην Αττική), ή Καλαμαριά (στη Θεσσαλονίκη), η ακόμη και η Κέρκυρα.

Η κατάρρευση των τιμών στην αγορά έχει ρίξει τις εμπορικές τιμές στις πιο πολυτελείς συνοικίες και στις πιο ακριβότερες ζώνες τουλάχιστον 30% ή ακόμα και 50% κάτω από τις ισχύουσες σήμερα αντικειμενικές αξίες. Αντίθετα, φαίνεται ότι στις λαϊκές συνοικίες οι εμπορικές τιμές είναι συγκρίσιμες με τις αντικειμενικές.
Η ψαλίδα

Το βέβαιο είναι ότι οι πραγματικές τιμές, με την πάροδο του χρόνου, προχωρούν περεταίρω, παρά το γεγονός ότι με τις επίσημες και μάλλον… αισιόδοξες εκτιμήσεις, κατά μέσο όρο, οι τιμές των ακινήτων σε όλη τη χώρα έχουν χάσει το 30% της αξίας που είχαν το 2008, τότε δηλαδή που ξεσπούσε η κρίση στην κτηματαγορά. Αυτή είναι η εκτίμηση που προκύπτει από τις έρευνες της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι ίδιες έρευνες δείχνουν ότι το επίπεδο των τιμών των ακινήτων έχει επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν 10-12 χρόνια πριν. Στην Αττική, τα διαμερίσματα έχουν σήμερα όσο είχαν το 2001(Όταν ακόμα οι συναλλαγές γίνονταν σε δραχμές…), στη Θεσσαλονίκη όσο περίπου είχαν το 2004, χρονιά διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Η σύγκριση αυτή προκύπτει από την ιστορική εξέλιξη των δεικτών της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πατήστε πάνω στο δημοσίευμα για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.