Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών e-POS

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόκειται να υιοθετηθεί από το υπουργείο Οικονομικών για σειρά οικονομικών συναλλαγών.

«Η εξάπλωση της χρήσης ηλεκτρονικών καρτών πληρωμής, καθώς και άλλων ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμής, είναι βασική στρατηγική κατεύθυνση, καθώς συμβάλλει στη μείωση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς», αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Με το ίδιο έγγραφο ο κ. Μαυραγάνης ενημερώνει ότι «το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να υιοθετήσει ενιαίο σύστημα πληρωμών e-POS για μια σειρά οικονομικών συναλλαγών (π.χ. ηλεκτρονικό παράβολο). Το σύστημα αυτό θα συνεισφέρει σημαντικά στη διάδοση της χρήσης ηλεκτρονικών καρτών».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Ελένης Μακρή Θεοδώρου για τη χρήση καρτών και τερματικών τεχνολογίας μικροεπεξεργαστή. Η βουλευτής έχει επισημάνει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται και στην Ελλάδα αύξηση της χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών τεχνολογίας chip, γνωστών και ως «έξυπνων καρτών», λόγω των μεγάλων πλεονεκτημάτων που προσφέρουν όχι μόνο στους κατόχους των καρτών αλλά και τις επιχειρήσεις που τις αποδέχονται ως μέσο πληρωμής.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έχοντας ως σκοπό τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων στη μετάβαση προς τη νέα τεχνολογία EMV, όπως ονομάζεται η τεχνολογία των καρτών με ενσωματωμένο chip, ανέλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες αρχικά, για την εκπαίδευση και ενημέρωσή τους.

Έτσι, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα είναι σε θέση, όπως και οι συνάδελφοί τους στην Ευρώπη, να συναλλάσσονται με τις νέες αυτές κάρτες εύκολα, γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Η βουλευτής έχει επισημάνει ακόμη ότι με την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας EMV, θα υπάρξει αύξηση της εμπιστοσύνης του καταναλωτή στις συναλλαγές με κάρτα, λόγω της μεγάλης ασφάλειας που προσφέρουν, ενώ θα μειωθούν και τα περιστατικά απάτης. Στην αγορά όμως υπάρχουν διαμαρτυρίες επιχειρήσεων για μη έγκαιρη λήψη του συγκεκριμένου εξοπλισμού, για καθυστέρηση μέχρι και 3 μήνες, καθώς και για ελλείψεις στην εκπαίδευση των επιχειρήσεων για τη χρήση του μέσου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.