Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Αποζημιώσεις μαμούθ από την VW για το «Dieselgate»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αυτοκινητοβιομηχανία εμφανίζεται έτοιμη να καταβάλει έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

H αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen αναμένεται να ανακοινώσει ένα σχέδιο καταβολής αποζημιώσεων ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να διευθετήσει ένα μέρος των δικαστικών διαφορών σχετικά με το σκάνδαλο με τους κινητήρες ντίζελ στις ΗΠΑ, γνωστοποίησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Ο γερμανικός κολοσσός θα προτείνει να καταβάλει αποζημίωση έως και 7.000 δολάρια σε ρευστό στους ιδιοκτήτες των οχημάτων και θα συνεισφέρει επίσης σε ένα ταμείο καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, επισήμανε η ίδια πηγή, επιβεβαιώνοντας μιας πληροφορία που μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Το τελικό σχέδιο θα παρουσιαστεί επίσημα ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης την 28η Ιουνίου.

Ερωτηθέντες σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ούτε ο όμιλος ούτε οι συνήγοροί του στις ΗΠΑ ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θέλησαν να προβούν σε κανένα σχόλιο.

Τον Απρίλιο η VW και η αμερικανική Δικαιοσύνη είχαν καταλήξει σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία η οποία προέβλεπε την καταβολή «σημαντικών αποζημιώσεων» για τους ιδιοκτήτες περισσότερων από 480.000 οχημάτων που έφεραν κινητήρες δύο λίτρων με παράνομο λογισμικό που παραποιεί τα αποτελέσματα των μετρήσεων για τις εκπομπές ρύπων.

Όποιοι κι αν είναι οι όροι αυτή η συμφωνία δεν θα ισοδυναμεί με το τέλος των δικαστικών περιπετειών της Volkswagen στις ΗΠΑ όπου το σκάνδαλο του «ντιζελγκέιτ» είχε ξεσπάσει τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία παραμένει στο στόχαστρο μιας ποινικής έρευνας από το υπουργείο Δικαιοσύνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.