Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Πολιτικών Υπαλλήλων την Τετάρτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαμαρτύρονται για τις περικοπές στο Ταμείο τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν για την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 10.00 το πρωί συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές και συνταξιουχικές οργανώσεις για την υπεράσπιση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), έξω από τα γραφεία του Ταμείου στην οδό Λυκούργου.

Όπως υποστηρίζουν συντελείται νέα ληστεία σε βάρος των μερισματούχων του Ταμείου. «Η νέα περικοπή, άνω του 40% επί των καταβαλλόμενων, μέχρι πρότινος, μερισμάτων, δίνει τη χαριστική της βολή στο Ταμείο μας. Μετά την κατάργηση από 1/1/2015 της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου, που ψήφισε η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ και αρνήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να επαναφέρει, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, και μετά τη συνταξιοδότηση άνω των 200 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς κανένα νέο διορισμό και την επέκταση της ελαστική εργασίας, το ΜΤΠΥ αφήνεται να καταρρεύσει», αναφέρουν.

Η Επιτροπή υπεράσπισης του Ταμείου «απαιτεί»:

1. Την επαναφορά της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου.

2. Την ανάκληση της απόφασης για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και την επαναφορά της μηνιαίας χορήγησής του, χωρίς νέες περικοπές.

3. Προλήψεις μόνιμου προσωπικού στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών δομών του κράτους.

4. Ανάκληση της απαράδεκτης ρύθμισης που δίνει την αρμοδιότητα στον πρόεδρο του Δ.Σ του ΜΤΠΥ να αποφασίζει μονομερώς για το ύψος του ετήσιου συντελεστή αναπλήρωσης.

Επίσης, καλεί το Δ.Σ. του ΜΤΠΥ να υποστηρίξει ομόφωνα την επαναφορά του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του ΜΤΠΥ, τονίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου μας να προτείνει μείωση των μερισμάτων, πολλώ δε μάλλον εκπρόσωποι των εργαζομένων και των συνταξιούχων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.