Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Νέα θεραπεία αντισωμάτων καθυστερεί την επανεμφάνιση του ιού HIV

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι διαπίστωσαν οι ερευνητές στους ασθενείς που έκαναν την πειραματική θεραπεία.

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δοκίμασαν με επιτυχία μια νέα θεραπεία αντισωμάτων, η οποία βοηθά στο να κρατά υπό έλεγχο τον ιό HIV του AIDS στους χρονίως νοσούντες, ακόμη και όταν διακόπτεται η αντιική θεραπεία.

Πρόκειται για την κλινική δοκιμή φάσης 2α, που πραγματοποιήθηκε σε 13 ασθενείς με HIV-1, στους οποίους χορηγήθηκε το αντίσωμα 3BNC117.

Οι ασθενείς με AIDS λαμβάνουν αντιικά φάρμακα που εμφανίζουν σχετική αποτελεσματικότητα. Όταν όμως διακόπτουν τη θεραπεία, ο ιός συχνά επανεμφανίζεται από τις «κρυψώνες» του στο σώμα των ασθενών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μίχελ Νουσεντσβάιγκ του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», χορήγησαν το συγκεκριμένο ισχυρό αντίσωμα τέσσερις φορές, με ενδιάμεσα διαλείμματα διάρκειας δύο εβδομάδων.

Στους ασθενείς που έκαναν την πειραματική θεραπεία, η «αφύπνιση» του ιού καθυστέρησε σημαντικά. Ο ιός HIV-1 επανεμφανίσθηκε μετά από σχεδόν δέκα εβδομάδες κατά μέσο όρο, έναντι μόνο 2,6 εβδομάδων σε όσους δεν είχαν πάρει το αντίσωμα.

Οι ερευνητές δήλωσαν αισιόδοξοι ότι η νέα θεραπεία μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο για την πρόληψη και θεραπεία του HIV. Περαιτέρω έρευνα χρειάζεται για να δείξει κατά πόσο το εν λόγω αντίσωμα μπορεί να επηρεάσει το μέγεθος και τη σύνθεση των «αποθηκών» του ιού, όπου παραμένει σε «ύπνωση».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.