Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Από αύριο οι αιτήσεις για εργασία στις προσφυγικές δομές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόγραμμα είναι 8μηνης διάρκειας με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και θα υλοποιηθεί σε 19 Κέντρα.

Αρχίζει αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 2.500 άνεργους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στις δομές υποστήριξης των προσφύγων.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευή 24 Ιουνίου και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιουλίου να υποβάλουν αίτηση, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Το πρόγραμμα είναι 8μηνης διάρκειας με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και θα υλοποιηθεί σε 19 Κέντρα Φιλοξενίας και 5 hot spots συνολικά σε 8 περιφέρειες της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Όσοι εργαζόμενοι απασχοληθούν σε νυχτερινή βάρδια, προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής και, ως εκ τούτου, οι αποδοχές τους θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν να αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.

Οι ειδικότητες για τις θέσεις που θα προκηρυχθούν είναι διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση σε τρεις διαφορετικές δομές για μία και μόνο όμως ειδικότητα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.