Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Μακελειό με 4 νεκρούς στην Αγία Νάπα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δολοφονήθηκε επιχειρηματίας μπροστά στα μάτια τουριστών - Νεκρός και ο δράστης.

Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε μια ανταλλαγή πυρών στο τουριστικό θέρετρο Αγία Νάπα της Κύπρου χθες, ανακοίνωσε η αστυνομία, σε ένα επεισόδιο που πιθανόν σχετίζεται με τοπικές συμμορίες.

Η αστυνομία απέφυγε να κάνει εικασίες για τα αίτια του εγκλήματος, αλλά φαίνεται να αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Η δημόσια κυπριακή ραδιοφωνία ανέφερε πως οι νεκροί είναι τέσσερις, μεταξύ αυτών κι ένας επιχειρηματίας.

Τα σοβαρά εγκλήματα σπανίζουν στην Κύπρο, η οποία προσελκύει πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, κυρίως από τη Δυτική Ευρώπη. Υπάρχουν όμως σποραδικά επεισόδια βίας μεταξύ συμμοριών.

----------

Όλες οι λεπτομέρειες για το άγριο φονικό στην Αγία Νάπα

Νεκροί είναι και ζεύγος αστυνομικών που σκοτώθηκαν μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών τους.

Άγριο φονικό στην Αγία Νάπα διαπράχθηκε γύρω στις 10:30 το βράδυ της Πέμπτης. Ανάμεσα στα τέσσερα θύματα, είναι ο γνωστός επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης του οποίο ο πατέρας είχε επίσης δολοφονηθεί πριν μερικά χρόνια, ενώ και ο ίδιος στο παρελθόν είχε γίνει στόχος δολοφονίας. Νεκροί είναι και ζεύγος αστυνομικών που σκοτώθηκαν μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών τους που σώθηκαν ως εκ θαύματος, ενώ νεκρός είναι και ο δράστης, όπως γράφει ο Φιλελεύθερος.

Το μακελειό έγινε στην οδό Καταλυμάτων, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου είχε γίνει το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, την ίδια μάλιστα ημερομηνία, 23 Ιουνίου.

Από τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα του μακελειού ο Καλοψιδιώτης εξερχόταν από μπαρ της Αγίας Νάπας μαζί με φρουρούς και φίλους του.

Άγνωστος άντρας ο οποίος φορούσε κουκούλα, τον προσέγγισε, ανέσυρε όπλο και το πυροβόλησε. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού, ο οποίος βρισκόταν επίσης στην παρέα του Καλοψιδιώτη.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στην ανταλλαγή των πυροβολισμών, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Φέρει τραύματα στο κεφάλι, στο χέρι, στο πόδι και στο στήθος.

Ένας αστυνομικός και η σύζυγός του, επίσης μέλος της Αστυνομίας, οι οποίοι συνόδευαν τον επιχειρηματία, έπεσαν νεκροί μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών τους, που σώθηκαν επειδή βούτηξαν κάτω από τραπέζι. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, πρόκειται για τον αστυνομικό Ηλία Χατζηευθυμίου 46 ετών και τη σύζυγό του Σκεύη 39 ετών, οι οποίοι ήταν εκτός υπηρεσίας.

Όσον αφορά τον δράστη που σκοτώθηκε, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι πρόκειται για 41χρονο από την Αλβανία, ενώ έχει ειροποιηθεί και η Interpol.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε επίσης ότι η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε έναν ή και δύο συνεργούς

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης που έπεσε νεκρός φέρεται να χρησιμοποίησε στρατιωτικό τυφέκιο (μάλλον καλάσνικοφ) με το οποίο γάζωσε με αρκετές σφαίρες τα θύματα.

Το μέλος της ΜΜΑΔ εξουδετέρωσε τον δράστη χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του πιστόλι.

Μέχρι στιγμής στη σκηνή έχουν βρεθεί μόνο δύο οπλα: Το υπηρεσιακό πιστόλι του μέλους της ΜΜΑΔ και το στρατιωτικό τυφέκιο που χρησιμοποίησε ο δράστης. Πεζοί αστυνομικοί με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκύλων «χτενίζουν» την περιοχή για συλλογή τεκμηρίων.

Στο μεταξύ, εντοπίστηκε σε πρατήριο βενζίνης το οποίο βρίσκεται έξω από την Αγία Νάπα, κοντά στο νέο κοιμητήριο, αυτοκίνητο να φλέγεται κι όπως εικάζεται πρόκειται για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, που πιστεύεται ότι ήταν δύο ή και περισσότεροι. Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε και ένα καλάσνικοφ.

Η σκηνή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες άρχισαν έρευνες και λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα η ιατροδικαστής Αγγελική Παππέτα που μετέβη στην σκηνή άρχισε να διενεργεί αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος.

Γύρω στις 6 το πρωί ολοκληρώθηκε η διαδικασία και οι σοροί μεταφέρονται αυτή την ώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για τη διενέργεια των νεκροψιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.