Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Προειδοποίηση του ΕΦΕΤ για τη δράση «μαϊμού» ελεγκτών του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσπάθειες εξαπάτησης επιχειρήσεων τροφίμων διαπιστώνει ο Φορέας.

Κρούσματα αντιποίησης αρχής και προσπάθειες εξαπάτησης επιχειρήσεων τροφίμων εξακολουθούν να παρουσιάζονται, σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, άτομα, άγνωστα στον ΕΦΕΤ, επικαλούμενα εργασιακή σχέση με τον Φορέα, προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από εκπροσώπους επιχειρήσεων τροφίμων, με το πρόσχημα να αποφύγουν διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις που δήθεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους. Ως συνήθη πρακτική χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, χρησιμοποιώντας ενίοτε και πλαστές ταυτότητες ή σφραγίδες, για να υποβάλλουν τις παράνομες προτάσεις τους για συναλλαγή.

Σημειώνεται, ότι οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ, κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε ελέγχου, ασχολούνται αποκλειστικά- βάσει συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου- με τα ελεγκτικά καθήκοντά τους, χωρίς να δίνουν πληροφορίες για το αποτέλεσμα του ελέγχου και δεν έχουν οποιαδήποτε μορφής δοσοληψία, ιδιαίτερα οικονομικής φύσης.

Οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ είναι εφοδιασμένοι με υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου της υπηρεσίας, τις οποίες επιδεικνύουν υποχρεωτικά όταν προσέρχονται για έλεγχο. Ο ελεγχόμενος δύναται να καταγράψει τα στοιχεία του ελεγκτή σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν υποψιαστεί περιστατικό αντιποίησης αρχής.

Ο ΕΦΕΤ εφιστά την προσοχή σε όλες τις συναφείς με τα τρόφιμα επιχειρήσεις και τις επαγγελματικές οργανώσεις τους να προσφεύγουν, άμεσα, στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, καταγγέλλοντας το συμβάν, και να κοινοποιούν, άμεσα, το γεγονός στην αντίστοιχη περιφερειακή διεύθυνση του ΕΦΕΤ, όταν διαπιστώνουν ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ελέγχου και δεν αποδεικνύεται η ιδιότητα του ελεγκτή του ΕΦΕΤ ή όταν τους ζητείται αθέμιτη συναλλαγή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.