Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Φαρμακοποιός εκτελούσε συνταγές εν αγνοία των ασφαλισμένων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και τέσσερις γιατροί, ερευνάται η εμπλοκή και άλλων.

Ένας 53χρονος ιδιοκτήτης φαρμακείου, που εκτελούσε συνταγές φαρμάκων τις οποίες συνταγογραφούσαν γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, εν αγνοία των ασφαλισμένων, συνελήφθη χθες, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - για παράβαση της νομοθεσίας για τα φάρμακα, για νοθεία τροφίμων, για απάτη τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, από την οποία το συνολικό όφελος και η ζημία υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ καθώς και για ψευδή βεβαίωση κατά εξακολούθηση μετά χρήσεως και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται και τέσσερις γιατροί, συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ενώ ερευνάται η ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, εν αγνοία των ασφαλισμένων, χρησιμοποιούσαν τον ΑΜΚΑ τους και συνταγογραφούσαν φάρμακα.

Στη συνέχεια, παρέδιδαν τις συνταγές στον 53χρονο συλληφθέντα, ο οποίος τις εκτελούσε στο φαρμακείο του, σε περιοχή της Αττικής και αποζημιωνόταν από τον ΕΟΠΥΥ.

Χθες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έρευνες στο φαρμακείο του συλληφθέντα και σε δύο αποθήκες, για τις οποίες δεν υπήρχε άδεια από τον ΕΟΦ.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 3.695 κουτιά φαρμάκων, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας (μεταξύ αυτών και φάρμακα που εμπίπτουν στους πίνακες των ναρκωτικών ουσιών),
  • 48 συσκευασίες φαρμάκων, τα οποία έφεραν ταινία γνησιότητας, αλλά η διάθεση τους επιτρέπεται μόνο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων,
  • 1.200 ιατρικές συνταγές,
  • οκτώ ατομικά βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων και
  • 12 βιβλιάρια συνταγογραφήσεων διαφόρων ασφαλισμένων.

Η συνολική αξία των παραπάνω φαρμάκων, βάσει της τρέχουσας λιανικής τιμής πώλησης και η ταυτόχρονη ζημία του Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στις 46.000 ευρώ.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, τον ΕΟΦ και τον ΕΟΠΥΥ συνεχίζονται, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος και να καθορισθεί η συνολική ζημιά για το Δημόσιο, ενώ διερευνάται η περαιτέρω διάθεση των φαρμάκων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.