Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ο θηλασμός κάνει πιο δυνατή την καρδιά των πρόωρων μωρών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακόμη και το καλύτερο βρεφικο γάλα δεν περιέχει τα ένζυμα του γάλακτος της μητέρας.

Για πρώτη φορά βρετανική μελέτη συνδέει το θηλασμό με μια πιο υγιή δομή και λειτουργία της καρδιάς επισημαίνοντας ότι τα πρόωρα γεννημένα μωρά που έχουν θηλάσει εμφανίζουν καλύτερη καρδιακή λειτουργία ως ενήλικοι.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον καθηγητή Πολ Λίζον και τον δρα 'Ανταμ Λεβαντόφσκι, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό Pediatrics της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 1.100 άτομα, γεννημένα πρόωρα ή κανονικά.

Συχνά οι καρδιές των παιδιών που έχουν γεννηθεί πριν την ώρα τους εμφανίζουν αφύσικη ανάπτυξη και λειτουργικές ανεπάρκειες. Οι μεταβολές αυτές πιστεύεται ότι εμφανίζονται τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι ο θηλασμός λειτουργεί προστατευτικά. Ιδίως όσα πρόωρα μωρά έχουν τραφεί αποκλειστικά με θηλασμό, εμφανίζουν πολύ υγιέστερη καρδιά σε σχέση με όσα έχουν τραφεί μόνο με βρεφικό γάλα. Αλλά και στα παιδιά που μεγάλωσαν με ένα συνδυασμό θηλασμού και βρεφικού γάλατος, όσο περισσότερος ήταν ο θηλασμός στο μείγμα, σε τόσο πιο ομαλή κατάσταση ήταν η καρδιά τους, όταν είχαν ενηλικιωθεί.

«Ακόμη και το καλύτερο βρεφικό γάλα δεν περιέχει ορισμένους παράγοντες ανάπτυξης, ένζυμα και αντισώματα, που υπάρχουν στο γάλα του θηλασμού», δήλωσε ο Λεβαντόφσκι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.