Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πως έγραψαν οι μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις - Τα στατιστικά πανελλαδικών - Αύριο οι βαθμολογίεςστα σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ αύριο αναμένεται να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι βαθμοί των υποψηφίων.


Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, υπάρχει συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες. «Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.


Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%.


Στα λατινικά πάνω από τη βάση έγραψε το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%.


Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.


Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά στη σελίδα:


www.minedu.gov.gr/eidiseis/21645-16-06-16-statistika-stoixeia-panelladikon-2016


-----------

Στατιστικά πανελλαδικών: Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες

Οι επιδόσεις των μαθητών στα μαθήματα.

Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. «Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.

Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία, όπως τονίστηκε, «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας».

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

«Ο πρώτος μεγάλος στόχος για το 2016 επιτεύχθηκε. Οι εξετάσεις είχαν απόλυτη επιτυχία και ήταν από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εξετάσεις των τελευταίων ετών. Στη στοχοποίηση και στις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται το υπουργείο Παιδείας, απαντάμε με έργο. Θα επιτευχθεί και ο δεύτερος στόχος που είναι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ένα στοίχημα 30ετίας. Εργαζόμαστε ήδη για να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία στην ώρα τους, την πρώτη ώρα της νέας σχολικής χρονιάς» ανέφερε, από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Οι εξετάσεις φέτος, όπως ξέρετε, ήταν διπλές. Ήταν το παλαιό και το νέο σύστημα. Με αυτή την έννοια ήταν πιο δύσκολο να διενεργηθούν. Διενεργήθηκαν με άψογο τρόπο και ήθελα να συγχαρώ εδώ όλους τους συντελεστές» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

«Επίσης, ήταν θέματα διαβαθμισμένα ως προς τη δυσκολία τους. Δεν ήταν θέματα εξόντωσης, ούτε θέματα απλώς ενός διαβατηρίου για να περάσουν με ευκολία τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Ήταν θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, όπως πρέπει να είναι, έτσι ώστε να γίνεται μια σωστότερη επιλογή των παιδιών» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμολογίες για περίπου 80.000 υποψήφιους, οι οποίοι από το μεσημέρι θα έχουν πρόσβαση στους βαθμούς τους και διαδικτυακά. Οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουνίου.

Μπορείτε να δείτε εδώ τα στατιστικά στοιχεία των πανελλαδικών


-----------


Αύριο οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών στα σχολεία

Την Τετάρτη στα ΕΠΑΛ - Ξεκινά η διαδικασία για τα μηχανογραφικά.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή ημέρα είναι χιλιάδες υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς στα σχολεία της χώρας θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους του γενικού λυκείου και στις 14:00 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr.

Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των ΕΠΑΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr.

Από σήμερα και ως τις 27 Ιουνίου θα ξεκινήσουν όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση του. Τα ειδικά εξεταστικά κέντρα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Η ανάρτηση των βαθμολογιών ανοίγει τον δρόμο για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη, στις 10:30, με θέμα την ολοκλήρωση των εξετάσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.