Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Άθικτη βρέθηκε η σορός του άτυχου 2χρονου στη Φλόριντα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλιγάτορας το άρπαξε και το έσυρε στο βυθό - Δείτε φωτογραφίες.

Ο 2χρονος Lane Graves από τη Νεμπράσκα είναι το άτυχο αγοράκι που δέχθηκε επίθεση αλιγάτορα ενώ βρισκόταν με την οικογένειά του για διακοπές στη Disney World, στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης και οι αρχές «χτένιζαν» σχεδόν επί ένα 24ωρο την περιοχή αναζητώντας κάποιο ίχνος του παιδιού.

Τελικά η σορός του βρέθηκε, άθικτη, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Orange, από τις ομάδες δυτών που έκαναν έρευνες από την πρώτη στιγμή μέσα στα νερά του Seven Seas Lagoon.

Οι δύτες εντόπισαν το σώμα μέσα στην τεχνητή λιμνοθάλασσα και παρότι δεν έχει επισήμως αναγνωριστεί, ο σερίφης είπε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην θεωρήσουν πως πρόκειται για τον Lane.

Η οικογένειά Graves ήταν στην 3η μέρα των διακοπών της στο Ορλάντο όταν σημειώθηκε η τραγωδία.

Ο Lane τσαλαβουτούσε σε περιοχή όπου δεν επιτρέπεται το κολύμπι έξω από το Grand Floridian Resort & Spa όταν πετάχτηκε από το νερό ο αλιγάτορας, τον άρπαξε και τον έσυρε κάτω από το νερό.

Ο πατέρας του πάλεψε να τον απεγκλωβίσει από τα σαγόνια του ερπετού αλλά προσπαθούσε μάταια ενώ εκείνος χανόταν στα νερά παίρνοντας το παιδί μαζί του.

Οι έρευνες άρχισαν αμέσως αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Με σόναρ, υπέρυθρες κάμερες και ειδικούς φακούς οι δύτες δεν σταμάτησαν να ψάχνουν όλη τη νύχτα ενώ ελικόπτερα «χτένιζαν» την περιοχή από αέρος.

Δεκαπέντε ώρες αργότερα οι ελπίδες να βρεθεί το παιδί ζωντανό είχαν χαθεί. Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι ερευνητικές ομάδες βρήκαν και σκότωσαν πέντε αλιγάτορες στη λίμνη και θα ακολουθούσε νεκροτομή για να διαπιστώσουν αν σκότωσαν τον αλιγάτορα που είχε αρπάξει το παιδί. Αν όχι θα συνέχιζαν την έρευνα.

«Η σορός του βρέθηκε εντελώς άθικτη», δήλωσε ο σερίφης, «παραδώσαμε το σώμα για αυτοψία. Η οικογένεια είναι βέβαια συντετριμμένη αλλά και ανακουφισμένη που βρέθηκε ολόκληρο το σώμα του παιδιού τους».

«Υπάρχουν ναυαγοσώστες στο χώρο παιχνιδιού αλλά όχι στην παραλία επειδή εκεί δεν επιτρέπεται να μπει κανείς στο νερό», εξήγησε στη Daily Mail εργαζόμενος της Disney World.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο πατέρας ήταν εκείνος που προσπάθησε να σώσει πρώτος το παιδί και στη συνέχεια έσπευσαν και οι ναυαγοσώστες αλλά κανείς δεν μπόρεσε να το γλιτώσει από τα σαγόνια του αλιγάτορα.

Αυτόπτης μάρτυρας που είδε το περιστατικό από το μπαλκόνι του δωματίου του στο Grand Floridian είπε πως όλα συνέβησαν σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα μέχρι και το αγόρι και ο αλιγάτορας να εξαφανιστούν κάτω από το νερό.

Όπως περιέγραψε, είδε τους ναυαγοσώστες κι έναν από αυτούς αν φωνάζει να βγουν όλοι από το νερό. «Η μητέρα ήταν εκεί, τρελαμένη, έτρεχε πάνω κάτω ψάχνοντας», περιέγραψε.

Μετά το τραγικό αυτό περιστατικό, το πρώτο εδώ και 45 χρόνια, η Disney World ανακοίνωσε πως έκλεισε όλες τις παραλίες και μαρίνες της στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το Seven Seas Lagoon πίσω από το ξενοδοχείο δεν είναι προσβάσιμο από τους επισκέπτες και υπάρχουν πινακίδες που απαγορεύουν το κολύμπι. Δεν υπάρχουν ωστόσο πινακίδες που να προειδοποιούν για αλιγάτορες, όπως συμβαίνει στο ξενοδοχείο Polynesian Village που είναι δίπλα.

Η λιμνοθάλασσα είναι τεχνητή, φτιαγμένη από τον άνθρωπο, αλλά συνδέεται με φυσική λίμνη. Στην περιοχή ζουν πολλοί αλιγάτορες, οι οποίοι ωστόσο πιάνονται και επανεγκαθίστανται σε άλλο σημείο όταν πλησιάζουν τους χώρους του Resort.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.