Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΗΠΑ: 4.632 ασυνόδευτοι ανήλικοι συνελήφθησαν στα νότια σύνορα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αριθμός των παιδιών που εγκαταλείπουν το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική και καταφθάνουν στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ σημείωσε ραγδαία άνοδο τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, με 4.632 παιδιά να έχουν συλληφθεί τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής συνοριοφυλακής, οι αφίξεις παιδιών χωρίς έγγραφα κάτω των 17 ετών που επιχείρησαν να εισέλθουν στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε τον περασμένο μήνα.

Ενώ ο συνολικός αριθμός έως τώρα για το χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου 2014 έως 31 Αυγούστου 2015 μειώθηκε κατά 46% από την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, αντιστοιχεί με την μείωση 51% από το διάστημα 1 Οκτωβρίου 2014 έως 31 Ιουλίου 2015, σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία.

Παράλληλα σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε: «Έχουμε παρατηρήσει τον τελευταίο μήνα, τον Αύγουστο, μια αναπάντεχη άνοδο (παράτυπων μεταναστών)», σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που τονίζουν πως ο αριθμός παράτυπων μεταναστών έχει εκτιναχθεί.

Ο Έρνεστ σημείωσε όμως ότι ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών «παραμένει ακόμη… πολύ πιο κάτω από τα επίπεδα που παρατηρήσαμε στο υψηλότερο σημείο τον περασμένο χρόνο».

Εξήγησε πως τον Αύγουστο ο αριθμός παράτυπων μεταναστών συνήθως μειώνεται εξαιτίας της αλλαγής του καιρού, αλλά πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη το θέμα.

«Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να περιορίσουμε αυτό το κύμα, αλλά επίσης να μηνύσουμε ξεκάθαρα στους ανθρώπους στην κεντρική Αμερική που ίσως σκέφτονται να προσπαθήσουν να βοηθήσουν το παιδί τους να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες, να τους παροτρύνουμε να μην υποβάλλουν τα παιδιά τους σε ένα τέτοιο επικίνδυνο ταξίδι», τόνισε ο Έρνεστ.

Το 2014, 140.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες χωρίς έγγραφα επιχείρησαν να περάσουν στις ΗΠΑ από τα νότια σύνορα της χώρας.

Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει εκτιμήσει πως ο αριθμός ασυνόδευτων παιδιών και οικογενειών που περνούν τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό το 2015 θα είναι το δεύτερος μεγαλύτερος καταγεγραμμένος ιστορικά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.