Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Αιτήσεις για εξομοίωση στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θράκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορά αποφοίτους παιδαγωγικών ακαδημιών και ΕΠΑΘ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης την Τρίτη 15/9/2015 πραγματοποιήθηκε δημόσια κλήρωση για την επιλογή των αποφοίτων (και των αντίστοιχων επιλαχόντων) που θα συμμετέχουν στη διαδικασία εξομοίωσής τους προς τους πτυχιούχους των Παιδαγωγικών Τμημάτων Α.Ε.Ι.

Η κλήρωση έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του Π.Τ.Δ.Ε., στην οποία προήδρευσε ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής κ. Αθανάσιος Καραμπίνης και παραβρέθηκαν οι ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι των αιτούντων εξομοίωσης από την ΕΠΑΘ και τις Παιδαγωγικές Ακαδημίες.

Σημειώνεται ότι το Δ.Π.Θ. είναι το μόνο Ελληνικό Πανεπιστήμιο στο οποίο ανατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η διαδικασία εξομοίωσης αποφοίτων της ΕΠΑΘ, το Νοέμβριο του 2014, με σκεπτικό το γεγονός ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης διαθέτει όλα τα επιστημονικά εχέγγυα, το ακαδημαϊκό προσωπικό, τις εγκαταστάσεις αλλά και τα Τμήματα που μπορούν να προσφέρουν ειδικές γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για το παιδαγωγικό περιβάλλον των μειονοτικών σχολείων αλλά και το ότι όλα τα μειονοτικά σχολεία βρίσκονται στην Θράκη και ως εκ τούτου το πλησιέστερο Παιδαγωγικό Τμήμα Α.Ε.Ι. είναι το Π.Τ.Δ.Ε. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξομοίωση πτυχίων αποφοίτων των Παιδαγωγικών Ακαδημιών (σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 130/1990) και της ΕΠΑΘ (σύμφωνα με τις διατάξεις της αριθ. 187388/Η2/3164/Ε Υπουργικής Απόφασης) προς τους πτυχιούχους των Παιδαγωγικών Τμημάτων Α.Ε.Ι., δημοσιεύτηκε από το Π.Τ.Δ.Ε. του Δ.Π.Θ. προκειμένου για την εξομοίωση των πτυχίων 30 αποφοίτων των Παιδαγωγικών Ακαδημιών και 30 αποφοίτων της ΕΠΑΘ. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν 322 και από τις δύο κατηγορίες αποφοίτων. Οι επιλεγέντες καλούνται να εγγραφούν από 22/9 έως και 1/10/2015 και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 5 Οκτωβρίου 2015.

Αποτελέσματα κλήρωσης αποφοίτων ΕΠΑΘ

Αποτελέσματα από παιδαγωγικές ακαδημίες


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.