Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Οι selfies πιο θανατηφόρες από τους...καρχαρίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά από ότι φαίνεται δεν είναι καθώς η μανία των selfie φωτογραφιών αποδείχθηκε θανάσιμη για 12 συνανθρώπους μας μόνο μέσα στο 2015. Μάλιστα οι selfie φωτογραφίες αναφέρεται ότι σκότωσαν 12 ανθρώπους (ή έστω έγιναν η αφορμή), αριθμός ο οποίος είναι μικρότερος από τους θανάτους που προκλήθηκαν από επιθέσεις καρχαριών.

Εμείς μπορεί να φοβόμαστε περισσότερο στην ιδέα ενός καρχαρία, αλλά πιο θανατηφόρες αποδείχθηκαν οι selfies με selfie stick ή μη. Μέσα στη χρονιά από καρχαρίες σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από πτώσεις οι οποίες συνέβησαν στην προσπάθεια των ατόμων αυτών να τραβήξουν την τέλεια selfie, ενώ η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου είναι η σύγκρουση με κάποιο διερχόμενο όχημα.

Το φαινόμενο των selfies έχει ανησυχήσει τις αρχές σε διάφορες χώρες, οι οποίες προειδοποιούν τους πολίτες δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για…μη επικίνδυνες selfie φωτογραφίες. Για παράδειγμα η Ρωσία έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο σημάτων που προειδοποιούν για τους επίδοξους φωτογράφους που να μην τραβούν τον εαυτό τους.

Πρόσφατα ένας 66χρονος Ιάπωνας πέθανε όταν έπεσε στην προσπάθειά του να αυτο-φωτογραφηθεί στο Taj Mahal, σε άλλη περίπτωση πριν από μερικούς μήνες ένας άνδρας πέθανε τραβώντας φωτογραφία με ένα πιστόλι. Το όπλο εκπυρσοκρότησε ενώ ο 21χρονος Μεξικανός το είχε στρέψει στο κεφάλι του.

Όλο και περισσότερα τουριστικά μέρη και οργανισμοί προειδοποιούν τους επισκέπτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιχειρούν να τραβούν selfie φωτογραφίες, ενώ σε πολλά σημεία έχουν απαγορευτεί τα selfie sticks.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.