Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Στις 3 Νοεμβρίου ξεκινά σε δεύτερο βαθμό η δίκη Πιστόριους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Νοτιοαφρικανού πρώην αθλητή Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση για τον φόνο της συντρόφου του, ορίστηκε για τις 3 Νοεμβρίου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από δικαστική πηγή.

ΟΣΚΑΡ ΠΙΣΤΟΡΙΟΥΣ

Το 2014 ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας της Ρίβα Στέενκαμπ και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών. Το μοντέλο σκοτώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2013 μέσα στο σπίτι του Πιστόριους στην Πρετόρια.

Η εισαγγελία άσκησε έφεση στην απόφαση θεωρώντας ότι η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα δεν ερμήνευσε σωστά τον νόμο και καταδίκασε τον Πιστόριους για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και όχι για φόνο που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 15 ετών.

Το Εφετείο μπορεί να καταδικάσει τον Πιστόριους σε μεγαλύτερη ποινή ή να αποφασίσει να τον παραπέμψει και πάλι σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Τον Αύγουστο ο Ολυμπιονίκης των Παραολυμπιακών Αγώνων επρόκειτο να αποφυλακιστεί αλλά η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην προχωρήσει στην ενέργεια αυτή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.