Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Χωρίς αυτοκίνητα η Πόλη του Φωτός στις 27 Σεπτεμβρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί στην καθημερινότητα του Παρισιού, όπως και άλλων μεγαλουπόλεων του κόσμου, τα οχήματα να είναι «κυρίαρχα», ωστόσο στις 27 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι και επισκέπτες της Πόλης του Φωτός θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τους κεντρικότερους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας άδειους από μηχανοκίνητα τροχοφόρα.



Πρόκειται για ένα «τρελό, αλλά εφικτό στοίχημα» αναφέρουν οι δημοτικές αρχές περιγράφοντας το γεγονός, το οποίο θα συμβεί για πρώτη φορά στη ιστορία της πόλης.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, η δήμαρχος της πόλης Αν Ινταλγκό είχε προαναγγείλει ότι το Παρίσι θα είναι τελείως μεταμορφωμένο εκείνη τη μέρα. «Είναι μια ευκαιρία για τους Παριζιάνους και τους τουρίστες να χαρούν την πόλη χωρίς θόρυβο, ρύπανση, άρα και χωρίς στρες», εξήγησε η δήμαρχος.

Πέρα από τις δημοτικές αρχές, πρόσκληση απευθύνει και το κίνημα «Paris sans Voiture» ή «Παρίσι χωρίς Αυτοκίνητο», καλώντας τους κατοίκους της πόλης να μάθουν στα παιδιά ποδήλατο και να τα αφήσουν ελεύθερα να ζωγραφίσουν στο πλακόστρωτο ένα μεγάλο «κουτσό».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα μπορεί κανείς να απολαύσει τους πλανόδιους μουσικούς του δρόμου, στην ησυχία μιας πόλης χωρίς κίνηση, ενώ θα μπορεί να γευτεί λιχουδιές και να δοκιμάσει κρασί στους άδειους δρόμους.

Η «Μέρα χωρίς Αυτοκίνητο» αποτελεί μέρος της εκστρατείας της πόλης κατά της ρύπανσης και συνδέεται με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας η οποία λαμβάνει χώρα στο Παρίσι από τις 16 ως τις 22 του μηνός, σύμφωνα με το TrueActivist.com.

Άλλωστε, η γαλλική πρωτεύουσα στα τέλη Νοεμβρίου, φιλοξενεί την COP 21, τη Διεθνή Διάσκεψη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το κλίμα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις «ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» πραγματοποιούνται στο Μόντρεαλ του Καναδά, την Μπογκοτά της Κολομβίας, την Πόλη του Μεξικού και τις Βρυξέλλες στο Βέλγιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.