Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Έρευνα του FBI για την υποκλοπή στοιχείων από ιστοσελίδα γνωριμιών για παντρεμένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη δημοσιότητα προσωπικές πληροφορίες 37,5 εκατ. χρηστών.

Το αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) είπε χθες ότι διερευνά την υποκλοπή από χάκερς των αρχείων της Ashley Madison, ενός ιστότοπου γνωριμιών ατόμων που είναι ήδη παντρεμένοι ή σε σχέση και ο οποίος έχει έδρα τον Καναδά.

«Το FBI διερευνά την υπόθεση. Δεν μπορούμε να δώσουμε λεπτομέρειες γιατί οι έρευνες συνεχίζονται», είπε μια εκπρόσωπος τύπου σε γραπτή δήλωση.

Οι χάκερς δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο τη Τρίτη έναν μεγάλο όγκο στοιχείων από πελάτες του ιστότοπου που περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, δημόσιων υπαλλήλων της Μεγάλης Βρετανίας και υψηλόβαθμων στελεχών εταιρειών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Νωρίτερα σήμερα, ο όμιλος Avid Life Media, στον οποίο ανήκει ο ιστότοπος, επιβεβαίωσε ότι χάκερς ανάρτησαν στο διαδίκτυο ορισμένα από τα στοιχεία πελατών του που είχαν κλέψει τον περασμένο Ιούλιο, υποστηρίζοντας όμως ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται δεδομένα πιστωτικών καρτών διότι ουδέποτε τα αποθήκευε στους διακομιστές του.

Πριν από περίπου έναν μήνα οι χάκερς έκλεψαν προσωπικές πληροφορίες των 37,5 εκατ. χρηστών του ιστοτόπου, όπως τα ονόματα των πελατών, τις διευθύνσεις τους και τραπεζικά τους δεδομένα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN τα στοιχεία αυτά διέρρευσαν την Τρίτη επειδή ο όμιλος αρνήθηκε να σταματήσει τις δραστηριότητές του, όπως απαιτούσαν οι δράστες. Οι πληροφορίες αναρτήθηκαν σε ένα μέρος του Διαδικτύου που δεν είναι προσβάσιμο μέσω των απλών μηχανών αναζήτησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.