Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Τα τατουάζ των φυλακών και η σημασία τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κορώνα, το δάκρυ και ο ιστός αράχνης.

Οι τρεις τελείες στο πρόσωπο, είναι ένα αρκετά συνηθισμένο τατουάζ στις φυλακές, αφορά στη φράση «η τρελή ζωή μου» (mi vida loca), δεν συμβολίζει κάποια συμμορία, αλλά τον τρόπο ζωής αυτών. Συνήθως οι τρεις τελείως, είναι κοντά στα μάτια ή στα χέρια.



Οι ιστοί αράχνης, αν και είναι αρκετά δημοφιλές σχέδιο για τατουάζ από ανθρώπους που δεν έχουν καταδικαστεί, ωστόσο είναι κατεξοχήν τατουάζ της φυλακής. Συμβολίζει την πολυετή παραμονή πίσω από τα κάγκελα. Τα «χτυπούν» συνήθως στον αγκώνα, γιατί με αυτό τον τρόπο θέλουν να δείξουν τον χρόνο που περνούν ακουμπισμένοι στα τραπέζια, πάνω στους αγκώνες τους.



Το δάκρυ, είναι ευρέως διαδεδομένο στις φυλακές. Έχει διάφορες ερμηνείες, ανάλογα την περιοχή, σε μερικά μέρη συμβολίζει την πολυετή καταδίκη ενώ σε άλλες τη διάπραξη φόνου από εκείνον που το έχει. Αν το δάκρυ είναι άδειο, συμβολίζει ότι έγινε απόπειρα φόνου ή ότι δολοφονήθηκε φίλος και ζητά εκδίκηση.



Τον αριθμός 1488, τον φέρουν ακροδεξιοί/ναζιστές κρατούμενοι. Εκτός από τον τετραψήφιο, οι κρατούμενοι χτυπούν ξεχωριστά το 14 ή το 88. Το 14 συμβολίζει μια φράση του ναζιστή David Lane και το 88 είναι συντομογραφία του 8ου γράμματος της αλφαβήτου (δυο φορές), ΗΗ το οποίο αναφέρεται στο Heil Hitler.



Η χρυσή κορώνα, μπορεί να παραπέμπει σε κάτι διασκεδαστικό, αλλά στη πραγματικότητα είναι το σύμβολο της ισπανόφωνης συμμορίας, Latin Kings.



Οι πέντε τελείες, αντιπροσωπεύουν το χρόνο που έχει περάσει στη φυλακή. Οι τέσσερις τελείες, είναι οι ισάριθμοι τοίχοι της φυλακής και η τελεία στη μέση, είναι ο κρατούμενος.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.