Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Με 2.148 Τμήματα Ένταξης λειτούργησε η Ειδική Αγωγή το 2014-15

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πόσες προσλήψεις έγιναν στην Παράλληλη Στήριξη για τη Δευτεροβάθμια.

Σε 1.870 ανέρχεται ο αριθμός των ιδρυμένων τμημάτων ένταξης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα οποία λειτούργησαν στο σύνολό τους, εφόσον συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών, ενώ τα ιδρυμένα τμήματα ένταξης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται στα 278, τα οποία επίσης λειτούργησαν στο σύνολό τους μετά τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού μαθητών για το 2014-15. Τα στοιχεία αυτά τα αντλεί η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΟΠΑΙΘ από το Myschool.

Τα παραπάνω καθώς και άλλα στοιχεία παρατίθενται σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Αναστάσιος Κουράκης στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Επίσης γίνεται αναφορά και στις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ειδική Αγωγή. Βάσει των εγκριτικών αποφάσεων κατανομής πιστώσεων η αρμόδια Υπηρεσία προέβη στην πρόσληψη 1.068 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου διαφόρων κλάδων στα δημόσια σχολεία ειδικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ακόμα προσελήφθησαν 377 εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου στις ειδικότητες ΠΕ02.50, ΠΕ03.50, ΠΕ04.01.50, ΠΕ04.02.50,ΠΕ04.04.50 και ΠΕ04.05.50.

Παράλληλα ο Τάσος Κουράκης γνωστοποιεί ότι τροποποιήθηκαν οι συμβάσεις 313 αναπληρωτών που είχαν προσληφθεί στην παράλληλη στήριξη από μειωμένο σε πλήρες ωράριο με βάση τις σχετικές προτάσεις των οικείων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης έγιναν 161 προσλήψεις αναπληρωτών δευτεροβάθμιας στην ΕΑΕ με το ΠΔΕ.



Σημειώνεται, ότι με τις ως άνω προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών καλύφθηκαν στην πλειοψηφία τους τα λειτουργικά κενά δευτεροβάθμιας στις δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.