Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Υπολειτουργεί κλινική του νοσοκομείου Σπάρτης εξαιτίας της έλλειψης γιατρών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Επιτακτική η ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων», λέει η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας.

Σοβαρό πρόβλημα έχει ανακύψει με τη λειτουργία της παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σπάρτης, εξαιτίας της έλλειψης ιατρών. Το πρόβλημα ανέκυψε μετά τη συνταξιοδότηση, προ ημερών, της διευθύντριας της κλινικής. Έτσι έχουν απομείνει να υπηρετούν μόνο δύο παθολόγοι, οι οποίοι δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις εφημερίες, ούτε βέβαια τις ανάγκες του νομού. Υπογραμμίζεται ότι η παθολογική κλινική είναι η μόνη σε όλο το νομό και δέχεται πληθώρα περιστατικών, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να ανησυχεί.

Με ορατό τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας της παθολογικής κλινικής, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητώντας με υπερεπείγουσες διαδικασίες να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, ενώ επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο και ενημερώθηκε για την κατάσταση από την διοικήτρια, Εύη Παπαγεωργίου.

Η αντιπεριφερειάρχης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε πως «καθίσταται επιτακτική η ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Σπάρτης, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που θα θέσουν σε τυχόν κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Επιπλέον, προσέθεσε ότι, «είναι ανάγκη να στηριχτεί τα νοσοκομεία Λακωνίας, τόσο στη Σπάρτη όσο και στους Μολάους. Είναι απαίτηση των πολιτών να στελεχωθούν τα δύο νοσοκομεία στο νομό με ιατρούς παθολόγους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.