Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Εξέγερση αγροτών στην Γαλλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκαψαν ελαστικά και πέταξαν κοπριά σε διαδήλωση διαμαρτυρίας.
Τουλάχιστον 150 γάλλοι αγρότες έκαψαν ελαστικά και δεμάτια άχυρα, ενώ πέταξαν υγρή κοπριά έξω από το κτίριο μιας νομαρχίας στη βορειοδυτική Γαλλία, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, μετέδωσαν σήμερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών ξηρού πάγου και δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών.

Οι αγρότες, στην πλειονότητά τους γαλακτοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι, βγήκαν από νωρίς σήμερα το πρωί στους δρόμους. Επιχείρησαν να σπάσουν την πύλη που αποτελεί την κεντρική είσοδο της νομαρχίας, ωστόσο οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών τους απώθησαν.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι πραγματοποιούν όλο το καλοκαίρι διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία, καθώς διαμαρτύρονται για τις ολοένα και χαμηλότερες τιμές στις οποίες πωλούνται τα προϊόντα τους, που επιπλέον υπονομεύονται από την εισαγωγή φθηνών προϊόντων από το εξωτερικό.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν επίσης και Βέλγοι αγρότες για τις χαμηλές τιμές, κλείνοντας δρόμους και καίγοντας ελαστικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.