Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Δραστηριότητες για μωράκια από 0-12 μηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι να κλείσει τον πρώτο του χρόνο, το μωράκι σας θα αναπτύσσεται γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ζωής του.

Τα πάντα είναι καινούργια και συναρπαστικά για εκείνο και οτιδήποτε κάνετε ή του δείχνετε είναι ένα νέο μάθημα. Ακόμη και απλές καθημερινές σας δραστηριότητες όπως το να βγάλετε τα ρούχα από το πλυντήριο μπορεί να αποτελέσουν ψυχαγωγία για το μικρό σας καθώς με αυτό τον τρόπο μαθαίνει για τις διαφορετικές υφές, τα υφάσματα και τα είδη ρούχων.

Σας παρουσιάζουμε μερικούς απλούς αλλά παράλληλα διασκεδαστικούς τρόπους για να παίξετε δημιουργικά με το παιδάκι σας!

Που πήγε η κούκλα;
Πάρτε μια κούκλα του μωρού σας και αφήστε το να τη δει, στη συνέχεια καλύψτε την και προσπαθήστε να την βρείτε μαζί. Με αυτό το παιχνίδι το μωράκι σας θα αρχίσει να καταλαβαίνει σταδιακά ότι τα αντικείμενα εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και όταν δεν τα βλέπουμε. Μόλις το συνειδητοποιήσει αυτό θα προσπαθεί να αφαιρέσει οτιδήποτε υπάρχει πάνω στην κούκλα προκειμένου να αποκαλυφθεί, ίσως μάλιστα την κρύψει και εκείνο κάπου για να την βρείτε εσείς!

Ώρα να μάθουμε τις αισθήσεις!
Σκοπός του παιχνιδιού αυτού είναι να μάθει το παιδάκι σας για νέα αντικείμενα, γεύσεις και υφές. Γεμίστε μια φόρμα για μάφινς με καθημερινά πράγματα από το σπίτι σας όπως μακαρόνια, φύλλα δέντρων σφουγγάρια, πλαστικά κουτάλια ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε και να βρείτε. Προσέξτε απλά να είναι αρκετά μεγάλα έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να τα καταπιεί. Χωρίστε τα μέσα στις διάφορες θέσεις της φόρμας και αφήστε το παιδάκι σας να εξερευνήσει! Θα δείτε πως θα απολαύσει να αγγίζει, να γεύεται και να μετακινεί τα διάφορα αντικείμενα!

Εξασκήστε τις φωνητικές σας ικανότητες
Η ώρα που βρίσκεστε στο αμάξι είναι μια ωραία στιγμή για να ξεκινήσετε να τραγουδάτε! Ορισμένες φορές θέλουμε να υπενθυμίζουμε στο μικρό μας ότι βρισκόμαστε μαζί του ακόμη και όταν δεν μπορεί να μας δει από το καθισματάκι του αυτοκινήτου. Γι’ αυτό μπορείτε εύκολα να βρείτε από τον υπολογιστή σας τους στίχους από τα πιο γλυκά παιδικά τραγούδια και να αρχίσετε το τραγούδι! Θα δείτε ότι το μικρό σας θα ενθουσιαστεί! Δείτε εδώ μια έτοιμη playlist με παιδικά τραγούδια από το Baby.gr.

Αφήστε το να γίνει ο προσωπικός του στυλίστας!
Ίσως να έχετε δει μωράκια έξω ντυμένα σε περίεργους αλλά πολύ χαριτωμένους συνδυασμούς και να έχετε αναρωτηθεί πότε θα μπορεί και το δικό σας παιδάκι να ντύνεται έτσι! Αφήστε το λοιπόν να εκφραστεί ελεύθερα και να επιλέξει μόνο του τα ρουχαλάκια του! Βρείτε μια ποικιλία από ρουχαλάκια και αφήστε το μωρό σας να τα δει, όποια αγγίξει είναι αυτά που τελικά θα του φορέσετε. Φροντίστε να έχετε και διάφορα αξεσουάρ όπως καπέλα και κορδέλες! Το θέαμα θα είναι πολύ χαριτωμένο και εσείς θα μπορείτε να υπερηφανεύεστε στις φίλες σας ότι το μωρό σας έκανε τις δικές του στιλιστικές επιλογές!

Η μαγεία της φούσκας!
Τα μωράκια λατρεύουν τις φούσκες. Τοποθετήστε το παιδάκι σας σε ένα καθισματάκι και αρχίστε να φυσάτε φουσκάλες γύρω του. Θα δείτε πως θα τις παρατηρεί και θα διασκεδάζει μαζί τους, το πιθανότερο είναι μάλιστα να προσπαθήσει να τις πιάσει, κάτι που θα του μάθει για την αιτία και το αποτέλεσμα. Προσέξτε στο τέλος να του πλύνετε τα χεράκια έτσι ώστε να μην μείνουν υπολείμματα από σαπούνι.

Το γαργαλητό έχει πλάκα
Όταν το μωράκι σας είναι σχεδόν τριών μηνών είναι έτοιμο για αυτό το παιχνίδι! Καθίστε και τοποθετήστε το μωράκι σας πάνω στα πόδια σας, αρχίστε να τραγουδάτε με ρυθμό και στο τέλος γαργαλήστε το μικρό σας στο λαιμό του, τη κοιλίτσα ή τα ποδαράκια του. Επαναλάβετε το τραγούδι και θα δείτε πως προς το τέλος του το παιδάκι σας θα αρχίσει να γελάει περιμένοντας πάλι το γαργαλητό. Οι απλοί επαναλαμβανόμενοι ρυθμοί είναι ιδανικοί για να αναπτυχθεί η μνήμη του μωρού σας.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.