Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Κουνούπια- τίγρεις εντοπίστηκαν στο Παρίσι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκλεισε χθες βράδυ το Parc Floral.

Ασιατικά κουνούπια- τίγρεις, που μεταφέρουν θανατηφόρες ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός και η νόσος chikungunya εντοπίστηκαν στο Παρίσι για δεύτερη συνεχή χρονιά, φέτος το καλοκαίρι.

Τα έντομα εντοπίστηκαν από επισκέπτη στο Parc Floral στα ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι έλεγχοι που έκανε τοπική υπηρεσία υγείας και οι Αρχές της πόλης επιβεβαίωσαν πως επρόκειτο για ασιατικά κουνούπια- τίγρεις.

Το πάρκο έκλεισε χθες το βράδυ για να γίνει μια επιχείρηση αντιμετώπισης των κουνουπιών. Οι Αρχές ανακοίνωσαν πως η παρουσία των κουνουπιών στο πάρκο ήταν πρόσφατη και περιορισμένη σε λίμνες μακριά από σπίτια.

Το κουνούπι τίγρης, που μπορεί να τσιμπήσει δεκάδες φορές μέσα σε ένα λεπτό και προέρχεται από την Ασία, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι πέρσι, δέκα χρόνια μετά τον τελευταίο εντοπισμό του στη Γαλλία, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Κρούσματα ασθενειών που μεταδίδονται από τσιμπήματα εντόμων όπως τα κουνούπια καταγράφουν αυξητική τάση στην Ευρώπη και την τελευταία δεκαετία εξαπλώθηκαν σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα δάγκειου πυρετού ή νόσου chikungunya στην περιοχή του Παρισιού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.