Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Πάπας: Η εργασία δεν μπορεί να αφεθεί σε μια θεοποιημένη αγορά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μήνυμα του Ποντίφικα για την ανάγκη να υπερισχύσουν οι αξίες και όχι το κέρδος.

Στην ανάγκη να υπερισχύσουν οι αξίες και όχι το κέρδος στην σύγχρονη κοινωνία, αναφέρθηκε και πάλι σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης.

«Ο στόχος της παραγωγικότητας δεν μπορεί να κρατά υπό ομηρία την οικογένεια. Όταν η εργασία τελεί υπό την ομηρία της λογικής του κέρδους και δεν εκτιμά την στοργή και τα αισθήματα της ζωής, η ταπείνωση της ψυχής μεταδίδεται σε όλα τα υπόλοιπα: και στον αέρα, στο νερό, στο φαγητό, ακόμη και στο χορτάρι», δήλωσε ο ποντίφικας.

«Η διαχείριση της απασχόλησης είναι μια μεγάλη ανθρώπινη και κοινωνική ευθύνη η οποία δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια ολίγων ή να ανατεθεί σε μια θεοποιημένη αγορά», προσθέτει ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σύμφωνα με τον οποίο «όποιος προκαλεί απώλεια θέσεων εργασίας, προκαλεί μια μεγάλη κοινωνική ζημιά».

Ο αργεντινός πάπας κάλεσε τους πιστούς να προβληματισθούν, να αναρωτηθούν προς ποια κατεύθυνση οδεύουμε.

«Η σύγχρονη οργάνωση της εργασίας τείνει, κάποιες φορές, να θεωρεί την οικογένεια ένα βάρος, ένα εμπόδιο για την παραγωγικότητα. Αλλά πρέπει να αναρωτηθούμε: ποια παραγωγικότητα; προς όφελος ποιου;».

Ολοκλήρωσε, δε, με την διαπίστωση πως «όταν η οργάνωση της εργασίας κρατά υπό ομηρία την οικογένεια, τότε πρέπει να είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ανθρώπινη κοινωνία αρχίζει να εργάζεται κατά του ίδιου της του εαυτού» τόνισε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.