Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Έταζαν «θαυματουργό» φάρμακο και άδειαζαν τους λογαριασμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε άτομα με ανίατες ασθένειες.

Τέλος στη δράση μιας σπείρας «αετονύχιδων» που άδειαζαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων που πάσχουν από ανίατες ασθένειες υποσχόμενοι ένα… «θαυματουργό» φάρμακο από τη Ρωσία, έβαλε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, μεσημβρινές και βραδινές ώρες της 11-1-2015 στον Κάλαμο Αττικής, στη Χαλκίδα και στη Λάρισα, πέντε μέλη της οργάνωσης που πρόκειται για τέσσερις Έλληνες ηλικίας 44, 48, 59 και 65 ετών και μία Ελληνίδα ηλικίας 49 ετών. Αναζητείται 63χρονος Έλληνας ο οποίος ήταν και ο «εγκέφαλος» της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη και παράβαση των Νόμων περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι προαναφερόμενοι δράστες είχαν συγκροτήσει, από τον Μάρτιο του έτους 2014, εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση που εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από ανίατη ασθένεια και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα ο 63χρονος αναζητούμενος ημεδαπός, αρχηγικό μέλος της σπείρας, εμφανιζόταν σε ασθενείς ως μεσάζων για την προμήθεια «ειδικού φαρμάκου», το οποίο παρασκευάζεται σε ειδικά εργαστήρια από Ρώσους ερευνητές, κατόπιν λήψεως DNA του ασθενούς και με τη λήψη του οποίου θα θεραπευόταν η ανίατη ασθένεια από την οποία έπασχαν. Για την απόκτησή του τους έπειθε να καταβάλουν τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά.

Τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας εμφανίζονταν στους παθόντες και τους έπειθαν, ισχυριζόμενοι ότι και οι ίδιοι έχουν κατά το παρελθόν ιαθεί από παρεμφερείς ανίατες ασθένειες που αντιμετώπιζαν, λαμβάνοντας το προαναφερόμενο ειδικό φάρμακο.

Συγκεκριμένα στις 2-1-2015 προσήλθε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής 55χρονος ημεδαπός και κατήγγειλε ότι οι παραπάνω συλληφθέντες τον είχαν προσεγγίσει και ισχυριζόμενοι ότι θα του χορηγήσουν ειδικό πόσιμο φάρμακο, με το οποίο θα επιτυγχάνετο η ίαση της σοβαρής ασθένειας που αντιμετώπιζε, του απέσπασαν τμηματικά το χρηματικό ποσό των 95.000 ευρώ. Στον καταγγέλλοντα χορηγήθηκε η πρώτη δόση του «ειδικού φαρμάκου», πλην όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Στις 11-1-2015 καθορίσθηκε συνάντηση, για την παράδοση της δεύτερης δόσης του φαρμάκου, αρχικά στην περιοχή Αγ. Αποστόλων Καλάμου Αττικής και στη συνέχεια στην Χαλκίδα. Κατά την παράδοση της ουσίας στον παθόντα, αστυνομικοί που επιτηρούσαν τον χώρο επενέβησαν, συνέλαβαν το 44χρονο και τον 59χρονο και κατάσχεσαν το φιαλίδιο που περιείχε υγρό άγνωστης χημικής σύστασης. Στη συνέχεια και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και του Α.Τ. Καλάμου συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδος.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Το χρηματικό ποσό των -30.780- ευρώ.
• -34- χρυσές λίρες Αγγλίας.
• -2- οχήματα τύπου JEEP.
• Βιβλιάρια καταθέσεων.
• Ιατρικές συνταγογραφήσεις.
• -1- φιαλίδιο με υγρό διάλυμα.
• -3- ξίφη.
• -1- πτυσσόμενη ράβδος.
• -1- μεταλλική λεπίδα.

Με δεδομένο την ανεύρεση ιατρικών συνταγογραφήσεων και ανυπόγραφων ιατρικών βεβαιώσεων στην οικία του 63χρονου αναζητούμενου, εκτιμάται ότι με την ίδια μέθοδο έχουν εξαπατηθεί και άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.