Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Ασφαλείς οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν επιβεβαιώνεται η διαρροή αμμωνίας, σύμφωνα με τη Nasa.

Οι έξι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είναι ασφαλείς και έχουν καταφύγει στο ρωσικό τμήμα του ISS, αφού σήμανε ο συναγερμός στο αμερικανό τμήμα του, ανακοίνωσε σήμερα η Nasa.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι αιτία του συναγερμού ήταν η διαρροή αμμωνίας, όπως είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι ρωσικές αρχές.

«Οι ελεγκτές της πτήσης του ISS δεν γνωρίζουν εάν ο συναγερμός σήμανε λόγω της αύξησης της πίεσης, εξαιτίας κάποιου ελαττωματικού αισθητήρα ή λόγω προβλήματος στο λογισμικό», ανέφερε η Nasa μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. «Το πλήρωμα είναι ασφαλές. Δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία διαρροή αμμωνίας. Το πλήρωμα αντέδρασε μετά την αύξηση της πίεσης στο κύκλωμα ψύξης», πρόσθεσε.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos νωρίτερα είχε αναφέρει ότι λόγω διαρροής μιας τοξικής ουσίας από το κύκλωμα ψύξης, προφανώς αμμωνίας, οι αστροναύτες αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το αμερικανικό τμήμα του ISS. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Roskosmos για την επιδιόρθωση του προβλήματος ενδέχεται να χρειαστεί να βγουν οι αστροναύτες για έναν «διαστημικό περίπατο», ωστόσο δεν είναι αναγκαίο να εκκενωθεί πλήρως ο σταθμός.

«Η κατάσταση είναι περίπλοκη, όμως είναι υπό έλεγχο. Τέτοιες διαρροές είχαν συμβεί και στο παρελθόν», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Λόγω του προβλήματος αυτού ενδέχεται μεταξύ άλλων να καθυστερήσει η επιστροφή στη Γη της κάψουλας Dragon της εταιρείας SpaceX που μετέφερε εφόδια στον ISS στις αρχές της εβδομάδας.

Ο ISS είναι ένας από τους ελάχιστους τομείς της ρωσοαμερικανικής συνεργασίας που δεν επλήγησαν από την επιδείνωση στις σχέσεις των δύο χωρών λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, εξαιτίας της οποίας η Δύση επέβαλε πρωτοφανείς οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.