Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Πώς θα φορολογηθούν τα μπλοκάκια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι για να φορολογηθούν ως μισθωτοί.

Μια τελευταία ευκαιρία δίνει σε όσους πληρώνονται με μπλοκάκι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να γλιτώσουν τη φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και να φορολογηθούν ως την κλίμακα των μισθωτών.

Με απόφαση της Κατερίνας Σαββαΐδου καλούνται να δηλώσουν χωρίς πρόστιμο σαν έδρα το σπίτι τους, για να μη πληρώσουν φόρο 26% από το πρώτο ευρώ για τα εισοδήματα που είχαν το 2014.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι είναι να δηλώσουν αλλαγή έδρας μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στην εφορία.

Δηλώνοντας σαν έδρα το σπίτι τους θα θεωρηθούν μισθωτοί και θα έχουν το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ και φόρο 22% αντί 26%.

Αν δεν προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση θα φορολογηθούν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες με συντελεστή 26% και χωρίς αφορολόγητο όριο.

Βέβαια η δήλωση της κατοικίας σαν έδρα δεν είναι αρκετή μόνη της για τη φορολογία μισθωτών. Θα πρέπει οι φορολογούμενοι να απασχολούνται σε έως και τρεις εργοδότες ή, αν απασχοούνται σε περισσότερους, ο ένας να τους έχει καταβάλει τουλάχιστον το 75% του συνολικού τους εισοδήματος.

Πάντως όσοι φορολογούνται σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν πληρώνουν φόρο για τα ακαθάριστα έσοδα αλλά για όσα μένουν αφού αφαιρέσουν τις επαγγελματικές δαπάνες τους.

Στην περίπτωση που θεωρηθούν μισθωτοί, το εισόδημα από μισθωτές εργασίες του 2014 θα φορολογηθεί με 22% έως τις 25.000 ευρώ (και 32% έως 42% το υπερβάλλον) αφού αφαιρεθούν τα πρώτα 9.550 ευρώ.

Αν φορολογηθούν σαν επαγγελματίες, θα πληρώσουν 26% από το πρώτο μέχρι τα 50.000 ευρώ αλλά αφού αφαιρέσουν τις επαγγελματικές δαπάνες τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.