Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Νέα παράταση 42 ημερών στην αξιολόγηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά τις εκλογές η καταληκτική ημερομηνία.

Παράταση δόθηκε για ακόμη μια φορά στην καταχώριση των αξιολογήσεων από όλους τους αξιολογητές στη σχετική πλατφόρμα σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας.

Συγκεκριμένα ως νέα καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 28η Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο. Όπως προειπώθηκε δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεται παράταση καθώς η 31 Δεκεμβρίου αρχικά έγινε ακολούθως 17 Ιανουαρίου και με τη νέα απόφαση 28 Φεβρουαρίου.

Όπως έχουμε γράψει το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι καθοριστικό για την πορεία της αξιολόγησης καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα ακυρώσει το ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων που έχει επιβάλλει η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.

H κυβέρνηση της Αριστεράς με τη βοήθεια και τη ενεργητική συμπαράστασή της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη στήριξη της ευρύτερης κοινωνίας θα σχεδιάσει και θα πραγματοποιήσει τις ριζικές αλλαγές και τομές που έχει ανάγκη σήμερα η εκπαίδευσή μας.

Συγκεκριμένα όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο που αναφέρεται στην αξιολόγηση και οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στην εμπέδωση κλίματος ανταγωνισμού, πειθάρχησης και αυταρχισμού, σε διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι:

- Θα καταργήσει τους Νόμους 4024/11, 4142/13 και 3848/10 και το Προεδρικό Διάταγμα 152/13,

- Δε θα επικυρώσει εκ των υστέρων τετελεσμένα που απορρέουν από την εφαρμογή αυτού του αυταρχικού νομοθετικού πλαισίου.

- Θα προχωρήσει, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, στην αναδιάρθρωση του πλαισίου διοίκησης και οργάνωσης της εκπαίδευσης και θα επαναπροκηρύξει όλες τις θέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.