Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Αύξηση 1.000% στις αγορές μέσω smartphones

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προβλέπει νέα μελέτη για τις τάσεις στην τεχνολογία το 2015.

Αύξηση άνω του 1.000% (!) στις αγορές μέσω smartphones προβλέπει για το 2015 μια νέα έρευνα. Στην ίδια μελέτη, αν και σημειώνεται ότι το κινητό «πορτοφόλι» δε θα αντικαταστήσει ακόμα το παραδοσιακό, το 2015 θα είναι ένα σημείο καμπής προς την ευρεία υιοθέτηση των πληρωμών μέσω smartphones εντός των καταστημάτων.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από την μελέτη της Deloitte Touche Tohmatsu Limited (Deloitte Global) η οποία αναλύει τις τάσεις των επόμενων 12-18 μηνών στην τεχνολογία, τα ΜΜΕ και τις τηλεπικοινωνίες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα έντυπα βιβλία θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στην εκδοτική βιομηχανία και θα αντιπροσωπεύσουν το 80% του συνόλου των πωλήσεων βιβλίων. Ακόμη, αντίθετα με τις προηγούμενες προβλέψεις του κλάδου που παρουσίαζαν ότι οι πωλήσεις smartphones δεν αυξάνονται πλέον, η Deloitte Global προβλέπει ότι θα υπάρξουν ένα δισεκατομμύριο αναβαθμίσεις το 2015, σηματοδοτώντας ότι η αγορά δε μειώνεται ακόμη.

Η περυσινή χρονιά σηματοδότησε την απομάκρυνση από την τάση της τελευταίας δεκαετίας «καταναλωτικοποίησης» της τεχνολογίας πληροφοριών (ΙΤ) – για παράδειγμα, με τη μέτρια αποδοχή των gadgets που φοριούνται, όπως τα έξυπνα γυαλιά από τους καταναλωτές. Το 2015, παρόλα αυτά, η Deloitte Global προβλέπει ότι η επιχειρηματική καινοτομία θα ηγηθεί της υιοθέτησης «φορέσιμων» προϊόντων, τρισδιάστατων εκτυπωτών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και του «διαδικτύου των πραγμάτων», ικανοποιώντας περισσότερες ανάγκες και δημιουργώντας υψηλότερες πωλήσεις για τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε αναλυτικά τις προβλέψεις της νέας μελέτης, ανά τομέα:

Τεχνολογία

- Το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων»: Το 2015, πάνω από 60% του ενός δισεκατομμυρίου παγκόσμιων ασύρματων συσκευών θα αγοραστούν και θα χρησιμοποιηθούν από επιχειρήσεις. Το ειδικό λογισμικό του ΙοΤ προβλέπεται ότι θα δημιουργήσει πωλήσεις 10 δισ. δολ, αλλά το κλειδί της υπόθεσης είναι οι υπηρεσίες που ενεργοποιούνται από τις συσκευές και έχουν αξία περίπου 70 δισ. δολ.

- Τρισδιάστατη εκτύπωση: Το 2015 περίπου 220.000 τρισδιάστατοι εκτυπωτές θα πωληθούν παγκοσμίως, αξίας 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά είναι απίθανο να υπάρξει «ένα εργοστάσιο σε κάθε σπίτι». Η Deloitte Global εκτιμά ότι περίπου το 80% της αξίας όλων των τρισδιάστατων εκτυπωτών θα προέλθει από εταιρίες παρά από καταναλωτές, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η πραγματική επανάσταση θα συμβεί στην επιχειρηματική αγορά.

- Μπαταρίες των smartphones: Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας παραμένει ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής smartphone. Η επαναφορτιζόμενη τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου (Li-ion) που χρησιμοποιείται σε όλα τα smartphones θα βελτιωθεί σε μέτρια επίπεδα το 2015, με όχι περισσότερο από 5% μεγαλύτερη φόρτιση μονάδας ή ώρες milliampere (mAh), σε σύγκριση με ένα μοντέλο του 2014 με τις ίδιες διαστάσεις και την ίδια ηλεκτρική δύναμη.

ΜΜΕ

- Βίντεο μικρού μήκους: Ο συνολικός χρόνος παρακολούθησης διαδικτυακών βίντεο μικρού μήκους και άλλων προγραμμάτων διάρκειας μικρότερης των 20 λεπτών, θα αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 3% παρακολούθησης βίντεο παγκοσμίως. Η Deloitte Global δεν αναμένει ότι το περιεχόμενο των διαδικτυακών βίντεο μικρού μήκους θα επικρατήσει της παραδοσιακής τηλεόρασης.

- Η «γενιά που δε θα ξοδεύει»: Οι Millennials (η γενιά με έτος γέννησης μεταξύ 1980-2000) της Βορείου Αμερικής θα ανοίξουν το δρόμο για το 2015 δαπανώντας περίπου 750 δολ. το άτομο σε περιεχόμενο, τόσο σε παραδοσιακό όσο και σε ψηφιακό (τηλεόραση, μουσική, παιχνίδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, βιβλία, βίντεο συνεχούς ροής, ακόμη και έντυπες εφημερίδες).

- Το έντυπο δεν έχει τελειώσει, τουλάχιστον όχι τα έντυπα βιβλία: Οι πωλήσεις των έντυπων βιβλίων θα είναι πενταπλάσιες των ηλεκτρονικών βιβλίων. Τα ηλεκτρονικά βιβλία δεν έχουν αντικαταστήσει τα έντυπα βιβλία αντίθετα με τα CD, τις εφημερίδες και τα περιοδικά των οποίων οι πωλήσεις έχουν μειωθεί προς όφελος των ψηφιακών εκδόσεών τους.

Τηλεπικοινωνίες

- Οι ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου κερδίζουν έδαφος: Το τέλος του 2015 θα σηματοδοτήσει τη χρήση κινητών τηλεφώνων όσον αφορά στις πληρωμές εντός καταστημάτων σε όλο τον κόσμο. Περίπου το 10% των smartphones παγκοσμίως θα χρησιμοποιηθούν για πληρωμές εντός καταστημάτων τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

- Αναβαθμίσεις smartphones: Για πρώτη φορά οι αναβαθμίσεις smartphones θα ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο (1,35 δισ. smartphones θα πωληθούν παγκοσμίως το 2015, αλλά περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο από αυτά θα αφορούν αναβαθμίσεις) δηλαδή αγορά νέων κινητών από κατόχους smartphones. Ο κύκλος της αναβάθμισης μπορεί να μακραίνει, αλλά το μέγεθος της οθόνης, η ταχύτητα, ο αποθηκευτικός χώρος, το λογισμικό και το σχέδιο θα συνεχίσουν να προωθούν την ανανέωση των smartphones.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.