Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΗΠΑ: Περπατάς και μιλάς στο τηλέφωνο; Κινδυνεύεις με φυλάκιση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το να οδηγείς και να στέλνεις μήνυμα στο κινητό σου ή να μιλάς στο τηλέφωνο, είναι παράνομο και υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα από την τροχαία. Όμως, το κινητό μπορεί να αποσπάσει και την προσοχή των πεζών και να βάλει σε κίνδυνο τους ίδιους και τους γύρω τους.

Στο New Jersey προτάθηκε ένας νόμος, ο οποίος δεν θα επιτρέπει στους πεζούς να περπατάνε και να στέλνουν μηνύματα στο κινητό, κάτι που θεωρείται ότι αποσπά την προσοχή. Επιπλέον, όσοι πάνε για τρέξιμο σε δημόσιους δρόμους δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας εκτός αν είναι hands-free.

Αν περάσει ο προτεινόμενος νόμος, τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι 50 δολάρια ή 15 μέρες φυλάκιση. Το 50% των εσόδων από τα πρόστιμα θα χρησιμοποιηθεί για να ενημερώνεται το κοινό για τους κινδύνους που υπάρχουν για όσους περπατούν και αποσπούν την προσοχή τους στο κινητό.

Ενδιαφέροντα στατιστικά

Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ οι θάνατοι από ατυχήματα τα οποία προκλήθηκαν από πεζούς από το 11% που ήταν το 2005, πήγαν στο 15% το 2014. Και άλλες πολιτείες είχαν επιχειρήσει να επιβάλουν πρόστιμα σε πεζούς που έχουν τα μάτια στο κινητό τους και όχι στο δρόμο, όμως απέτυχαν. Η Χαβάη έχει προτείνει νόμο, όπου θα επιβάλλεται πρόστιμο 250 δολάρια στους πεζούς που περνούν έναν δρόμο, ενώ χρησιμοποιούν κάποια ηλεκτρονική συσκευή.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΠΑ, από το 2000 έως το 2011 έχουν προκληθεί 11.101 τραυματισμοί που σχετίζονται με τα smartphones και την χρήση του ενώ περπατάς. Οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι γυναικών κάτω των 40 ετών. Κατά την διάρκεια του τραυματισμού, οι περισσότεροι μιλούσαν στο κινητό, ενώ το 12% έστελνε μήνυμα. Το 80% των περιστατικών περιλαμβάνει την πτώση πεζών, ενώ στο 9% των περιπτώσεων οι χρήστες έπεφταν πάνω σε αντικείμενα που δεν κινούνται (κολόνες, τοίχους κλπ). Μέσα στους τραυματισμούς περιλαμβάνονται κακώσεις, κατάγματα, διάσειση και μώλωπες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.