Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε αν μεγαλώνετε κόρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα κοριτσάκια νηπιακής ηλικίας είναι γλυκά και χαριτωμένα, αλλά μπορούν να γίνουν πολύ πεισματάρικα. Αν έχετε κι εσείς ένα μικρό κορίτσι ή περιμένετε κοριτσάκι και θέλετε να είστε προετοιμασμένοι για το τι σας επιφυλάσσει το μέλλον, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίσετε.

Είναι πάντα πολύ «μπροστά»



Ποτέ δεν πρέπει να συγκρίνουμε τα παιδιά μεταξύ τους, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο – ειδικά αν βλέπετε ότι η μικρή σας είναι πολύ «μπροστά» για την ηλικία της. Τα κοριτσάκια τείνουν να ωριμάζουν πιο γρήγορα απ’ ότι τα αγόρια συνάδελφοί τους. Αυτό σημαίνει ότι πολύ συχνά θα σας περνάει από το μυαλό η ιδέα ότι η κόρη σας είναι μια μικρή ιδιοφυία.
Τα κορίτσια συνήθως ολοκληρώνουν την εκπαίδευση της τουαλέτας πιο γρήγορα



Επειδή όπως είπαμε και παραπάνω, τα κοριτσάκια ωριμάζουν νωρίτερα, είναι πιο εύκολο να καταλάβουν τη χρήση του γιογιο, συγκριτικά με τα αγόρια της ηλικίας τους.
Ακούνε τα πάντα



Η ψυχίατρος Λιζ Έλιοτ, στο βιβλίο της «Pink Brain, Blue Brain» αναφέρει ότι η ακοή των κοριτσιών είναι καλύτερη από των αγοριών. Συγκεκριμένα η ακοή τους είναι πιο ευαίσθητη στον τόνο της φωνής που χρησιμοποιεί κάποιος για να πει κάτι και γι’ αυτό ο εγκέφαλός τους αντιδρά καλύτερα σε προειδοποιήσεις, π.χ. «Μη!» ή «Πρόσεχε!» αλλά και σε επαίνους.
Είναι υπέροχα να ψωνίζεις μαζί τους



Τα κορίτσια στο ενδυματολογικό κομμάτι αναμφισβήτητα βγαίνουν νικήτριες. Για τα αγόρια οι χρωματικές επιλογές είναι μεταξύ μπλε, άσπρου, πράσινου ενώ για τα κορίτσια υπάρχει …ολόκληρο ουράνιο τόξο! Το μειονέκτημα είναι ότι τα ρούχα μπορεί να σας κοστίσουν κάτι παραπάνω.
Τα κορίτσια είναι (μάλλον) πιο ακριβά



Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν στις ΗΠΑ τα χρήματα που πρέπει να ξοδέψει μια οικογένεια από τη στιγμή της γέννησης ενός παιδιού μέχρι αυτό να φτάσει την ηλικία των 17 ετών, είναι περίπου 234.900 δολάρια (180.000 ευρώ) χωρίς να περιλαμβάνονται σ’ αυτά το κόστος της εγκυμοσύνης, του τοκετού ή των σπουδών σε ιδιωτικά σχολεία!

Τα κοριτσάκια ενδεχομένως είναι πιο ακριβά επειδή λατρεύουν …τα ψώνια!
Είναι πιο προσεκτικά



Τα μικρά κορίτσια έχουν μεγαλύτερη αίσθηση του κινδύνου συγκριτικά με τα αγόρια, ακόμα και σε αυτή τη μικρή ηλικία.
Έχουν «θέματα» με τα μαλλιά τους



Τα μαλλιά των αγοριών δεν θα σας ταλαιπωρήσουν ιδιαίτερα. Είναι λίγο «αναστατωμένα» το πρωί; Θέλουν κούρεμα! Είναι πολύ μακριά το καλοκαίρι; Θέλουν ξύρισμα !

Αν όμως έχετε να κάνετε με μια μικρή πριγκίπισσα, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεργαστείτε μαζί της στο λούσιμο, το στέγνωμα, το βούρτσισμα και το χτένισμα. Και να θυμάστε ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα εκείνη.
Θα «κλέβουν» τα παπούτσια σας



Είστε το πρότυπο της γυναικείας τελειότητας και όταν μεγαλώσει θα θέλει να γίνει σαν κι εσάς. Αν αφήσετε τα παπούτσια σας κάπου τριγύρω, σίγουρα θα πέσουν στην αντίληψή της. Οι πιθανότητες να θέλει και τις τσάντες σας είναι επίσης τεράστιες . Και το τηλέφωνό σας, την κούπα σας, τα κλειδιά του αυτοκινήτου, τα κραγιόν. Μπορεί να πιστεύετε ότι περνάει απλά μια φάση, αλλά ακόμη και στην ενήλικη ζωή θα τρυπώνει στη ντουλάπα σας.
Αδυναμία στη «Frozen»



Αν έχετε πάει σε παιδικό πάρτι τον τελευταίο καιρό, μπορεί να έχετε παρατηρήσει το πλήθος των κοριτσιών που γνωρίζουν τους στίχους από το κομμάτι Let it go. Το τραγουδούν συνεχώς! Είμαστε σίγουροι ότι έχει επέλθει καταιγισμός!
Δεν διστάζουν να ασχοληθούν με… αγορίστικες δραστηριότητες



Δεν έχει σημασία πόσο ντελικάτη είναι η μικρή σας! Μόλις δει λάσπη, μπάλα, μπαστούνια, είναι «μέσα σε όλα». Τα κορίτσια αγαπούν να εξερευνούν και να μαθαίνουν τα πάντα. Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να βοηθήσετε τη μικρή σας να αναπτύξει την αίσθηση της περιπέτειας και να γνωρίσει την αρμονία της φύσης.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.