Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Ο επίμονος σκαπανέας της Κόστα Ρίκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έσκαβε 12 χρόνια για να φτιάξει σπηλιά-σπίτι για την οικογένειά του - Δείτε φωτογραφίες.

Επί δώδεκα ολόκληρα χρόνια ο Manuel Barrantes από την Κόστα Ρίκα έσκαβε για να φτιάξει ένα μεγάλο υπόγειο σπίτι, σε βάθος 20 μέτρων, για την οικογένειά του, με διακοσμημένους μάλιστα τους τοίχους.

Προσπαθώντας να γλιτώσει από την ηχορύπανση, ο Barrantes και η οικογένειά του ζουν στη «σπηλιά» τους στο San Isidro de Perez Zeledon, με το ασυνήθιστο σπίτι τους να αποτελεί πόλο έλξης και των επισκεπτών και τουριστών.

Η μοναδική κατοικία σκάφτηκε μέσα σε κοκκινωπό έδαφος και ηφαιστιογενή πετρώματα και είναι δαιδαλώδης, με πολλές εισόδους να οδηγούν στους επιμέρους χώρους του.

Διαθέτει τρία υπνοδωμάτια που χρησιμοποιεί η οικογένειά καθώς και σαλόνι και χώρο διαλογισμού με φυτά και φώτα.

Φωτογράφος κατέγραψε την εντυπωσιακή υπόγεια κατοικία αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο δημιουργός της τη διακόσμησε και της έδωσε δικό της χαρακτήρα- αν και ο σμιλεμένος σκελετός σε έναν από τους τοίχους προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.

Το σπίτι, με την ονομασία Topolandia ανοίγει για το κοινό και οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στις στοές και να ακούσουν τον Barrantes να αφηγείται πώς έδωσε σχήμα στο έδαφος χρησιμοποιώντας μόνο τα βασικά: μια αξίνα κι ένα φτυάρι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.