Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

10 νησιά προσβάσιμα με τα… πόδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαφορετικά η σύνδεση γίνεται με γέφυρες ή άλλα πλωτά μέσα. Πρόκειται για τα λεγόμενα παλιρροϊκά νησιά που αυτή η ιδιαίτερη ομορφιά τους τα κάνει περιζήτητους ταξιδιωτικούς προορισμούς…

1. St Michael’s Mount, Ηνωμένο ΒασίλειοΕίναι ένα παλιρροιακό νησί που βρίσκεται 366 μέτρα από την ακτή Mount’s Bay στην Κορνουάλλη. Πρόκειται για μια αστική κοινότητα, ενωμένη με την πόλη Μarazion με ένα τεχνητό δρόμο φτιαγμένο από κυβόλιθους γρανίτη, ο οποίος είναι υπερυψωμένος ώστε να είναι διαβατός στην ημι-παλίρροια και την άμπωτη.

2. Mont Saint-Michel, ΓαλλίαBραχώδες παλιρροιακό νησί στην περιοχή της Νορμανδίας, με πληθυσμό 44 κατοίκων. Από το 1979 συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ δέχεται περισσότερους από τρία εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο και συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με γέφυρα.

3. Haji Ali Dargah, ΙνδίαΚοντά στην ακτή στα νότια της Βομβάης βρίσκεται ένα τζαμί και τάφος σε ένα μικρό νησάκι. Το Haji Ali Dargah αποτελεί ορόσημο της ινδικής πόλης. Η πρόσβαση στο νησί είναι άμεσα εξαρτημένη από τις παλίρροιες, μιας και το μονοπάτι είναι τελείως απροστάτευτο όταν το νερό ανεβαίνει.

4. Eilean Donan, Ηνωμένο ΒασίλειοΠρόκειται για ένα ακόμη νησί της Σκωτίας. Ενώνεται με την ηπειρωτική χώρα με μία πεζογέφυρα και βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο από το χωριό Dornie. Το 2001 είχε μόνο έναν κάτοικο.

5. Fort Louvois, ΓαλλίαΑυτό το παράκτιο φρούριο ολοκληρώθηκε το 1694 και χτίστηκε για να προστατεύει τη νότια πλευρά της εκβολής Charente. Σε χαμηλή παλίρροια το νησί συνδέεται με την χώρα με ένα μονοπάτι μήκους 400 μέτρων.

6. Lindisfarne, Ηνωμένο ΒασίλειοΣτα βορειοανατολικά της Αγγλίας, το εν λόγω παλιρροϊκό νησί είναι γνωστό και με την ονομασία Άγιο Νησί. Μεγάλα τμήματά του προστατεύονται για την ασφάλεια των πληθυσμών πτηνών που περνάνε από εκεί το χειμώνα.

7. Burgh Island, Ηνωμένο ΒασίλειοΑν και μικρό, αυτό το νησάκι διαθέτει δικό του ξενοδοχείο και πανδοχείο. Απέχει μόλις 250 μέτρα από το μικρό χωριό Bigbury-on-Sea και είναι προσβάσιμο με τα πόδια όταν η παλίρροια είναι χαμηλή, ενώ όταν τα νερά ανεβαίνουν, το «θαλάσσιο τρακτέρ» όπως ονομάζουν το ειδικό υπερυψωμένο όχημα, εκτελεί διαδρομές από και προς το νησί.

8. Sveti Stefan, ΚροατίαΤο Sveti Stefan είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στο Μαυροβούνιο, στην Ριβιέρα Μπούντβα. Τον 15ο αιώνα το νησί ήταν ένα μικρό ψαροχώρι. Το 2007, ένας επενδυτής από τη Σιγκαπούρη πέτυχε ένα συμβόλαιο για την εκμίσθωση του Sveti Stefan για μια περίοδο 30 χρόνων. Το νησί είναι επισκέψιμο από το 2009.

9. Ko Nang Yuan, ΤαϊλάνδηΤο Ko Nang Yuan είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται στα ανοικτά της βορειοδυτικής ακτής της ΚοTao. Σε υψηλές παλίρροιες το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας βυθίζεται, δημιουργώντας τρία ξεχωριστά παλιρροϊκά νησιά.

10. Κάστρο Tioram, ΣκωτίαΤο Tioram είναι ένα ερειπωμένο κάστρο που βρίσκεται στο παλιρροϊκό νησί Eilean Tioram, στη Σκωτία. Αν και κρυμμένο από τη θάλασσα, εξασφαλίζεται πρόσβαση σε αυτό με τα πόδια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.