Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Από σήμερα οι αιτήσεις στο Taxisnet για το επίδομα θέρμανσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων είσπραξης του «κουρεμένου» έως 52,4% του επιδόματος θέρμανσης.


Όσοι έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης ή θα προμηθευτούν τις επόμενες ημέρες και υποβάλουν τις αιτήσεις μέχρι το τέλος του μήνα τότε θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2016.


Όσοι υποβάλουν αίτηση από την Πρωτοχρονιά μέχρι τις 30 Μαίου 2016 θα περιμένουν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2016 για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.


Μάλιστα αν δεν φθάσουν τα 105 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, τότε οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης που θα παραμένουν σε εκκρεμότητα, θα πληρωθούν κατ' αναλογία.


Έτσι οι δικαιούχοι θα πρέπει να σπεύσουν και να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγηθεί ολόκληρο το επίδομα θέρμανσης μέχρι το τέλος του έτους. Διαφορετικά εφόσον υποβάλλουν την αίτηση από τον Ιανουάριο του 2016 και μετά κινδυνεύουν να μην πάρουν ολόκληρο το επίδομα θέρμανσης.


Για τη χορήγηση του επιδόματος τα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω εφαρμογής του Taxisnet για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.


Στην αίτηση η οποία υποβάλλεται μέχρι τις 30 Μαίου 2016 αναγράφονται μεταξύ άλλων:


Ο ΑΦΜ του αιτούντος.


Το ονοματεπώνυμό του.


Ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του.


Ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό του επιδόματος θέρμανσης.


Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου.


Η επιφάνεια της κύριας κατοικίας.


----------------


Πώς θα υποβάλετε τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Τίθεται από σήμερα σε λειτουργία, στο σύστημα ΤΑΧΙSnet, η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη χορήγηση των επιδομάτων πετρελαίου θέρμανσης.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» παρουσιάζει τη διαδικασία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής των αιτήσεων καθώς και όλα τα υπόλοιπα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για την είσπραξη του επιδόματος, δίδοντας απαντήσεις στις βασικότερες απορίες τους.

Το νέο επίδομα ανέρχεται σε 0,25 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που προμηθεύεται κάθε δικαιούχος. Θα καταβληθεί, όμως, σε πολύ λιγότερα νοικοκυριά από αυτά στα οποία χορηγήθηκε πέρυσι, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι «κουρεμένο» κατά 28,57% έως και πάνω από 50% σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς όχι μόνο έχει μειωθεί κατά 0,10 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο, αλλά θα καταβάλλεται και για λιγότερες ποσότητες καυσίμου.

Κι όλα αυτά επειδή φέτος επιβάλλονται αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση της συγκεκριμένης κοινωνικής παροχής, ενώ παράλληλα προβλέπονται και περισσότεροι περιορισμοί στα επιδοτούμενα λίτρα.

Αναλυτικά, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος για να εισπράξει το επίδομα θέρμανσης καθώς και τα σημεία-παγίδες που πρέπει να γνωρίζει έχουν ως εξής:

1. Για την υποβολή της αίτησης ο κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να μεταβεί στην ιστοσελίδα www.gsis.gr, και στη συνέχεια να επιλέξει την ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Η είσοδος στην υπηρεσία αυτή μπορεί να γίνει με δύο εναλλακτικούς τρόπους:
α. Με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα ΤΑΧΙSNET.
β. Με πληκτρολόγηση του ΑΦΜ και του αριθμού ειδοποίησης κάποιου εκ των τελευταίων 5 εκκαθαριστικών των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

2. Στην ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.gsis.gr, υπάρχουν οι παρακάτω δύο εφαρμογές:
α. Εφαρμογή Υποβολής/Τροποποίησης Αίτησης Ενταξης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης συγκεκριμένου έτους.
β. Εφαρμογή Διαχειριστών - Εκπροσώπων για συμπλήρωση στοιχείων ενοίκων και χιλιοστών θέρμανσης.

3. Ο ενδιαφερόμενος να ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης θα πρέπει, αφού επιλέξει την εφαρμογή «Υποβολή Αίτησης Ενταξης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης», να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση αναγράφοντας τα ακόλουθα στοιχεία:

• Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
• Ονοματεπώνυμο.
• Αριθμό εξαρτώμενων τέκνων.
• Αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό του επιδόματος, καθώς και ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου.
• Αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας.
• Ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
• Αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη. Σε περίπτωση ενοικιαζόμενης ή δωρεάν παραχωρούμενης κατοικίας πρέπει να αναγραφεί και ο ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος.
• Τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
• Την ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία.
• Τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Στη συνέχεια, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλει την αίτηση επιλέγοντας τη σχετική ένδειξη.

4. Εφόσον οι ενδιαφερόμενοι εισπράξουν επίδομα θέρμανσης και είναι ένοικοι πολυκατοικίας, θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά ορισμένα στοιχεία και από το διαχειριστή ή των εκπρόσωπο της πολυκατοικίας ή από την εταιρία διαχείρισης της πολυκατοικίας. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα www.gsis.gr και μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και της «Εφαρμογής Διαχειριστών - Εκπροσώπων για συμπλήρωση στοιχείων ενοίκων και χιλιοστών θέρμανσης», ο διαχειριστής ή ο εκπρόσωπος της πολυκατοικίας ή η εταιρία διαχείρισης της πολυκατοικίας θα πρέπει να δηλώσουν τα ακόλουθα στοιχεία:

• τον ΑΦΜ του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας,
• τον ΑΦΜ της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει,
• τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που εκπροσωπεί την πολυκατοικία,
• τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης,
• τα ονοματεπώνυμα των δικαιούχων ενοίκων, δηλαδή των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Μετά τη συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων, ο διαχειριστής θα πρέπει να προβεί σε ενεργοποίηση της διαδικασίας πληρωμής. Η ενεργοποίηση αυτή δεν μπορεί να γίνει μετά τις 30 Μαΐου 2016.

5. Η αίτηση κάθε ενδιαφερόμενου για τη χορήγηση του επιδόματος θα απαντηθεί θετικά από τη ΓΓΔΕ, εφόσον ο αιτών πληροί τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

6. Το επίδομα θα χορηγηθεί τμηματικά για τις αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης που έχουν πραγματοποιηθεί ή θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από 15-10-2015 μέχρι 30-4-2016. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 30 Μαϊου 2016.

(Πατήστε επάνω στον πίνακα για μεγαλύτερη ανάλυση):


----------------


Δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η εφαρμογή του Taxis για το επίδομα θέρμανσης

Στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου (δείτε εικόνα παραπάνω) δεν είχε ακόμα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης παρότι έχει αναγγελθεί εδώ και αρκετές ημέρες.


Σε σύνδεση που έγινε σε λογαριασμό δικαιούχου οι επιλογές που υπάρχουν παραπέμπουν ακόμα στις προηγούμενες χρονιές.Πηγή: http://www.enikonomia.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.