Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία Κουμανταρέα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο συγγραφέας είχε βρεθεί νεκρός πριν από ένα χρόνο στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθονται σήμερα δύο άτομα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία Κουμανταρέα

Ο Μένης Κουμανταρέας είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη τον περσινό Δεκέμβριο, με εκδορές και χτυπήματα, χωρίς να βρεθεί παραβιασμένη η πόρτα του διαμερίσματός του.

Οι κατηγορούμενοι είναι ο 29χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν και ο 26χρονος Στεφάν Ματασαρεάνου. Στην απολογία του ο Γκαϊτάν είχε υποστηρίξει ότι ο συγκατηγορούμενος του χτύπησε πολλές φορές τον άτυχο συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας του. Όπως είχε πει πήγε μαζί με τον Ματασαρεάνου στην πολυκατοικία που διέμενε ο συγγραφέας προκειμένου να του ζητήσει ο 26χρονος δανεικά, ωστόσο ο Κουμανταρέας αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα και διαπληκτίστηκαν.

Από την πλευρά του ο 26χρονος στην απολογία του είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και είχε ρίξει όλη την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του. Όπως είχε αναφέρει μάλιστα λάτρευε τον συγγραφέα σαν πατέρα και δεν θα του έκανε κακό.

-------------

Αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του Κουμανταρέα

Στις 8 Φεβρουαρίου θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο οι δύο κατηγορούμενοι.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2016 θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του γνωστού συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος στο πρόσωπο συνήγορου.

Για την αποτρόπαια δολοφονία κατηγορούνται ο 29χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν, ο οποίος φέρεται ότι μαζί με τον 26χρονο συμπατριώτη του Στεφάν Ματασαρεάνου δολοφόνησαν τον συγγραφέα για να τον ληστέψουν μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου.

Στην απολογία του στην ανακρίτρια ο 29χρονος είχε υποστηρίξει πως ο συγκατηγορούμενος του , χτύπησε πολλές φορές τον άτυχο συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας του όταν εκείνος αρνήθηκε να τους δώσει δανεικά και διαπληκτίστηκαν.

Ωστόσο, ο 26χρονος Στέφαν Ματασαρενάου είχε δώσει δυο διαφορετικές εκδοχές ενώπιον των αρχών. Στην απολογία του είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση ρίχνοντας την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του . Μάλιστα, είχε ισχυριστεί ότι λάτρευε τον συγγραφέα σαν πατέρα και δεν θα του έκανε κακό.

Στην αστυνομία, όμως, είχε πει πως διαπληκτίστηκε με τον συγγραφέα. «Εκείνος όμως συνέχιζε να φωνάζει και εγώ τσατίστηκα και τον έσπρωξα με το ένα μου χέρι. Δεν ήθελα να του κάνω κανένα κακό, ούτε τον χτύπησα. Ο Μένης έπεσε δίπλα από μία πολυθρόνα και τον άκουσα που έβγαλε ένα βογγητό σαν "αχ". Έμεινε εκεί πεσμένος και δεν τον είδα να σηκώνεται. Τότε εγώ τσαντισμένος, είπα του Κοσμίν να φύγουμε και βγήκαμε από το διαμέρισμα. Δεν έψαξα τίποτα και δεν πήρα χρήματα ή κοσμήματα που μου λέτε», φέρεται να κατέθεσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.