Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Πεντάωρη στάση εργασίας στο «Αττικόν» αύριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για δραματική έλλειψη προσωπικού, κάνει λόγο το σωματείο εργαζομένων.

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αττικόν», στο πλαίσιο 5ωρης στάσης εργασίας (10:00 π.μ. - 15:00), που πραγματοποιούν, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, τη στιγμή που, όπως λένε, έχουν υπερδιπλασιαστεί οι ασθενείς σε τακτικά ιατρεία, στα επείγοντα, αλλά και στη νοσηλεία.

Με απόφαση του σωματείου εργαζομένων, αύριο τα τμήματα του νοσοκομείου «Αττικόν» θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, στο ακτινολογικό, στο πυρηνικό και τα υπόλοιπα εργαστήρια. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικά χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία (εξαιρείται μόνο η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για την πραγματοποίηση τακτικών και έκτακτων συνεδριών αιμοκάθαρσης και τα προγραμματισμένα ραντεβού για τους ογκολογικούς ασθενείς -χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες).

Το σωματείο κάνει λόγο για «δραματική» έλλειψη προσωπικού, που «καθιστά τη νοσηλεία επικίνδυνη», με τις κενές οργανικές θέσεις να ανέρχονται σε 350, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει «οι νοσηλείες για τμήματα των 32 κλινών, στις οποίες προστίθενται και ράντζα, να πραγματοποιούνται, ακόμη και στην πρωινή βάρδια από 2 νοσηλευτές και σπουδαστές, ενώ δεν είναι σπάνιο στην απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια να υπάρχει ένας μόνο νοσηλευτής με έναν εκπαιδευόμενο. Τα ράντζα έχουν γίνει μόνιμες κλίνες, 11 κλίνες ΜΕΘ είναι κλειστές, υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής για χειρουργεία, ενώ παρατηρούνται ελλείψεις στοιχειωδών υλικών και φαρμάκων».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό και έκτακτη χρηματοδότηση των αναγκών του νοσοκομείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.