Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Η παιδική φαντασία κοσμεί την Καβάλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τον φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης.

Ο δήμος Καβάλας υποδέχεται φέτος τις γιορτές με έναν πρωτότυπο τρόπο. Η αστείρευτη φαντασία των παιδιών είναι ο πρωταγωνιστής του φετινού χριστουγεννιάτικου διακόσμου χάρη στη συνεργασία ενός νέου ταλαντούχου εικαστικού, του Χαρίτωνα Νέγκογλου, με το δήμο και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συνολικά 30 χιονάνθρωποι και 40 ξύλινα καραβάκια κοσμούν διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και ομορφαίνοντας περιοχές, όπως το Δημοτικό Κήπο και την πλατεία Ελευθερίας.

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων ανέλαβαν να χρωματίσουν και να ντύσουν τους χιονάνθρωπους, ενώ οι μαθητές των τριών τάξεων των γυμνασίων να χρωματίσουν τα ξύλινα καραβάκια, έχοντας όλοι τους ως μοναδικό εφόδιο τη φαντασία τους και τα υλικά που διέθεσε σε όλα τα σχολεία ο Δήμος Καβάλας.













Η ιδέα του εικαστικού Χαρίτωνα Νέγκογλου να συμμετάσχουν ενεργά τα παιδιά στον εορταστικό διάκοσμο της πόλης στο πλαίσιο του μαθήματος των καλλιτεχνικών και η άριστη συνεργασία που υπήρχε με το δήμο Καβάλας και της Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιήθηκε για το σκοπό αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εικόνες γεμάτες χρώμα που αποπνέουν αισιοδοξία.

Ο Χαρίτωνας Νέγκογλου κατασκεύασε τα ξύλινα καραβάκια και έδωσε μορφή στους χιονάνθρωπους, στη συνεχεία παρουσίασε στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς διάφορες ιδέες για το πώς θα μπορούσαν να σχεδιάσουν και να χρωματίσουν τις κατασκευές. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν κρύβει πόσο ικανοποιημένος έμεινε από τη συνεργασία που είχε με τα παιδιά, υπογραμμίζοντας πως "η φαντασία των παιδιών είναι πολλές φορές ένα πολύτιμο μάθημα για τους μεγαλύτερους, που μορφοποιείται ανάλογα με τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν τα παιδιά".

«Η δημιουργία μιας όμορφης εορταστικής ατμόσφαιρας την περίοδο των εορτών συμβάλλει στην τόνωση του μηνύματος και του πνεύματος των Χριστουγέννων. Ενός ξεχωριστού μηνύματος που μόνο τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν συμβάλλοντας κι αυτά με τον τρόπο τους στη γενικότερη εορταστική εικόνα της πόλης και κάνοντας μας όλους κοινωνούς μιας κοινής συλλογικής προσπάθειας» δήλωσε, από την πλευρά της, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε, ο δήμος Καβάλας υλοποίησε φέτος ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνονταν στα παιδιά των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων και στόχευε στο να συμβάλουν και τα ίδια στη δημιουργία του εορταστικού διάκοσμου της πόλης. «Το αποτέλεσμα αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος το βλέπουμε όλοι στους χιονάνθρωπους και τα καραβάκια που σχεδίασε και κατασκεύασε ο Καβαλιώτης εικαστικός Χαρίτωνας Νέγκογλου, χρωμάτισαν τα παιδιά με πολύ φαντασία και στολίζουν γωνιές του Δήμου μας» κατέληξε η κ. Τσανάκα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.