Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Πολάκης: Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναπληρώσει ο ΕΟΠΥΥ σε τιμές λιανικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για... κιμπάρηδες έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Παραδείγματα σπατάλης δημοσίου χρήματος στον χώρο της Υγείας έφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε παρέμβαση που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου για τα 13 προαπαιτούμενα στην Ολομέλεια.

Ο κ. Πολάκης τόνισε πως υπουργική απόφαση που θα βγει βάσει του νόμου θα προβλέπει εξαίρεση από το clowback φαρμάκων που προμηθεύονται τα νοσοκομεία με διαγωνιστική διαδικασία και εκπτώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Πολάκης, ο ΕΟΠΥΥ της Γερμανίας πληρώνει φάρμακο που στοιχίζει 70.000 ευρώ στην τιμή των 20.000 ευρώ. «Στην Ελλάδα, επειδή είμαστε κιμπάρηδες ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει το ίδιο φάρμακο 70.000 ευρώ παρά το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός αγοραστής του».

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε πως ο γαλλικός ΕΟΠΥΥ πληρώνει το επίθεμα 1,5 ευρώ την ώρα που τα ελληνικά νοσοκομεία το πληρώνουν 15 και ο ΕΟΠΥΥ 35 ευρώ. «Αυτή την κληρονομιά μας αφήσατε. θα το διορθώσουμε» είπε ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό Υγείας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο.

«Με αυτά που ετοιμάζουμε και τόσα χρόνια δεν υπήρχαν πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει υπέρβαση στο σύνολο της νοσοκομειακής δαπάνης», υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.

Επιπλέον, δεσμεύθηκε ότι «δεν θα αφήσουμε τον ΕΟΠΥΥ να ξαναπληρώνει με τιμές λιανικής»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.