Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Σίτιση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικό βοήθημα σε όσους διδάσκουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Για τέταρτη χρονιά εφαρμόζεται το πρόγραμμα σίτισης αναπληρωτών εκπαιδευτικών που σχεδίασε και χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, παρέχοντας ένα σημαντικό βοήθημα σε καθηγητές και δασκάλους που διδάσκουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Το πρόγραμμα, από το οποίο επωφελούνται κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, εφαρμόζεται σε περιοχές της επικράτειας όπου λειτουργούν Λέσχες Αξιωματικών κοντά σε σχολικές μονάδες, ενώ είναι αποτέλεσμα των δράσεων που προβλέπει το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχουν υπογράψει το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Άμυνας.

Με βάση το πρόγραμμα, στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους θα καταβάλλονται ημερήσια τροφεία καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, με τα οποία θα σιτίζονται σε Λέσχες Αξιωματικών του ΥΠΕΘΑ.

«Η υλοποίηση του Προγράμματος για τέταρτη κατά σειρά σχολική χρονιά από το Ίδρυμα, ενισχύει πολλαπλά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που επιτελούν το έργο τους μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και επιβεβαιώνει τις δυνατότητες της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Παναγιώτης Μανούρης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης εξάντλησε κάθε οικονομική δυνατότητα του προϋπολογισμού του προκειμένου να διευκολύνει σε μια βασική ανάγκη της καθημερινότητας, αυτή της τροφής, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα σχολεία όλης της χώρας. «Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ δεσμεύεται ότι θα καταβάλει στο μέλλον, κάθε προσπάθεια οικονομικής και διαχειριστικής στήριξης του Προγράμματος με σύγχρονη οργάνωση, διαφάνεια και λογοδοσία» κατέληξε ο Π.Μανούρης. Τα τροφεία ορίζονται έως 5 ευρώ την ημέρα, ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν 56 Λέσχες Αξιωματικών από 30 νομούς της χώρας με τις περισσότερες από αυτές (τέσσερις) να βρίσκονται στη Λέσβο. Λέσχες ωστόσο λειτουργούν από το βορειότερο άκρο της Ελλάδας, όπως στο Αργος Ορεστικό και την Ορεστιάδα, ως το νοτιότερο, όπως στη Σύμη και την Κρήτη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.