Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αυξήθηκαν κατά 72% οι φόνοι στο Ελ Σαλβαδόρ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015 έχασαν τη ζωή τους 4.942 άτομα.

Τεράστια αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των φόνων στο Ελ Σαλβαδόρ -εκτινάχθηκε στο 72% τους πρώτους εννιά μήνες του 2015 σύμφωνα με το ιατροδικαστικό ινστιτούτο της χώρας (IML)- καθώς αυξήθηκε και η βία που συνδέεται με συμμορίες.

Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, σημειώθηκαν 4.942 φόνοι σε σύγκριση με 2.870 που είχαν σημειωθεί το ίδιο διάστημα πέρυσι -ξεπερνώντας ακόμα και τον αριθμό της περσινής χρονιάς συνολικά - δήλωσε ο διευθυντής του IML Μιγκέλ Φορτίν. Μέχρι τώρα, πρόσθεσε, 523 παιδιά έχουν σκοτωθεί, ενώ πολλοί άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πόλη.

«Είναι τρομερή τραγωδία» ανέφερε ο Φορτίν σε δημοσιογράφους και συμπλήρωσε πως «μια ολόκληρη γενιά πεθαίνει».

Η βία αυξήθηκε αφότου κατέρρευσε η συνθήκης κατάπαυσης εχθροπραξιών μεταξύ των κυρίων συμμοριών της χώρας, της Μάρα Σαλβατρούχα (MS-13) και της Μπάριο 18, που υπήρχε από το 2012.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 80% των φόνων αφορά εκκαθαρίσεις των συμμοριών και των μελών τους, ενώ ταυτόχρονα άτομα που θεωρούνται μέλη συμμοριών έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους σε κρατικά κτίρια και φέρεται να έχουν σκοτώσει αστυνομικούς, στρατιώτες και οδηγούς λεωφορείων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως τον Ιούλιο, οι οδηγοί λεωφορείων αποφάσισαν να προβούν σε απεργία με αίτημα την αυξημένη ασφάλεια κατά την εργασία τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφάλειας, ο αριθμός των νέων που συμμετέχουν σε συμμορίες στο Ελ Σαλβαδόρ φτάνει τις 60.000.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.