Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Δωρεά 3 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα ανεγερθεί κτίριο διδασκαλίας ιατρικών και βιολογικών επιστημών.

Δωρεά τριών εκατομμυρίων ευρώ έκανε ο κύπριος καθηγητής γυναικολογίας και μαιευτικής στις Ιατρικές Σχολές Τζον Χόπκινς και Μέριλαντ, Αρτέμης Χατζηπαναγής, για την ανέγερση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου του κτιρίου διδασκαλίας ιατρικών και βιολογικών επιστημών.

Η δωρέα έγινε στην μνήμη των γονέων του, Χρυσταλλούς και Παναγιώτη Χατζηπαναγή, και ένα από τα πέντε αμφιθέατρα, τα οποία θα ανεγερθούν εντός του κτηρίου θα λάβει την ονομασία «Κυθρέα», που από το 1974 βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και είναι ο τόπος καταγωγής του δωρητή.

Σε τελετή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο πρύτανης Κώστας Χριστοφίδης και ο δρ. Αρτέμης Χατζηπαναγής υπέγραψαν τη συμφωνία της δωρεάς.
Ο δρ. Αρτέμης Χατζηπαναγής, ο οποίος γεννήθηκε το 1930, είπε ότι θεωρεί τον εαυτό του διπλά τυχερό, διότι με σκληρή δουλειά πέτυχε, κατά τη γνώμη του, να γίνει καλός γιατρός και να έχει οικονομική άνεση.

«Ό,τι καταφέραμε να πετύχουμε στη ζωή μας, είτε είναι ο σκοπός να είσαι ο καλύτερος δυνατός γιατρός, είτε να έχεις τύχη να αποκτήσεις αρκετή οικονομική ευχέρεια, έχεις καθήκον να μοιραστείς με άλλους αυτό το δώρο, που σου έχει κάνει η τύχη και ο κόσμος και το περιβάλλον» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι αυτός είναι και ο λόγος που έκανε και τη δωρεάν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο πρύτανης Κ. Χριστοφίδης είπε ότι η δωρεά του κ. Χατζηπαναγή είναι κομβικής σημασίας για την πορεία ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο κ. Χριστοφίδης ευχαρίστησε τον κ. Χατζηπαναγή που συνέδεσε το όνομά του με τα πιο δημιουργικά εγχειρήματα του Πανεπιστημίου.







Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, επεσήμανε ότι το γεγονός πως ο δρ. Αρτέμης Χατζηπαναγής -πρόσφυγας από την Κυθρέα, είναι ο ίδιος καθηγητής Πανεπιστημίου στην Αμερική και επέλεξε να κάνει αυτή την δωρεάν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου- δίνει μεγαλύτερη σημασία στην όλη αυτή ενέργεια, που είναι, όπως ανέφερε, και «μια ψήφος εμπιστοσύνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μάνθος Μαυρομμάτης, ευχαρίστησε εκ μέρους του Συμβουλίου τον κ. Χατζηπαναγή για τη σημαντική δωρεά του προς το Πανεπιστήμιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.