Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Κάψτε λίπος τρώγοντας τσίλι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η καψαϊκίνη βοηθά στη μείωση της συγκέντρωσης λίπους στο σώμα.

Οι ειδικοί γνώριζαν εδώ και καιρό, ότι οι καυτερές πιπεριές μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Μία νέα έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Γουαϊόμινγκ ήρθε για να επιβεβαιώσει αυτό που ήταν ήδη γνωστό: ότι οι πιπεριές τσίλι επιταχύνουν τη λειτουργία του μεταβολισμού και βοηθούν στο κάψιμο της περίσσειας λίπους από τον οργανισμό.

Η μελέτη αυτή βρήκε, ότι η καψαϊκίνη, η ουσία που προσδίδει στις πιπεριές τσίλι τη χαρακτηριστική… καψάδα τους, βοηθά πέρα από το κάψιμο της… γλώσσας και στο «κάψιμο» του λίπους.

Ο πειρασμός της κατανάλωσης παχυντικών τροφίμων, πολλές φορές είναι τόσο ισχυρός, που δεν είναι λίγοι εκείνοι που δε μπορούν να αντισταθούν στη θέα λιπαρών ή ζαχαρούχων τροφίμων, ακόμη κι αν προσπαθούν να μειώσουν τις θερμίδες που καταναλώνουν.

Οι αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν, ότι η καψαϊκίνη μπορεί να παρέχει μια λύση στο πρόβλημα αυτό, ενισχύοντας και επιταχύνοντας τη δράση του μεταβολισμού, χωρίς απαραίτητα να περιορίζεται κανείς στις διατροφικές του επιλογές.

Ανακάλυψαν ότι η καψαϊκίνη ενεργοποιεί τον οργανισμό, ώστε να καίει περισσότερη ενέργεια και να παράγει περισσότερη θερμότητα, κάνοντας περισσότερες καύσεις (διαδικασία γνωστή ως θερμογένεση) και κατά συνέπεια «καίγοντας» περισσότερες θερμίδες. Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται με την ενεργοποίηση των υποδοχέων που ξεκινούν τη διαδικασία της ενεργειακής καύσης και οι οποίοι βρίσκονται στα λευκά και καφέ λιποκύτταρα.

Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 59ου ετήσιου συνεδρίου της Βιοφυσικής Εταιρείας στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.