Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Οδοντίατρος "ξεχνούσε" αποδείξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε έρευνα σε βάρος 39χρονου οδοντιάτρου, που διατηρεί οδοντιατρείο σε περιοχή της Αττικής, για φοροδιαφυγή και άλλες ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, καταγγέλθηκε από ιδιώτη ότι σε χρονικό διάστημα ενός χρόνου, κατέβαλλε τμηματικά το ποσό των 3.800 ευρώ στον 39χρονο οδοντίατρο, για οδοντιατρικές υπηρεσίες που του παρείχε, χωρίς όμως να λάβει αντίστοιχες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στο οδοντιατρείο, όπου πραγματοποίησε επιτόπιο φορολογικό έλεγχο για την έκδοση φορολογικών στοιχείων, τη διενέργεια φορολογικών διασταυρώσεων καθώς και την εφαρμογή της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ παρελήφθησαν και τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία της επιχείρησης για το περαιτέρω έλεγχό τους.

Από τον συστηματικό έλεγχο που επακολούθησε διαπιστώθηκαν ποινικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και ειδικότερα μη έκδοση συνολικά 142 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, ως ακολούθως:

Μ η έκδοση 81 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στο οδοντιατρείο, κατά τη χρήση 2012, μη έκδοση 61 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στο οδοντιατρείο κατά τη χρήση 2013, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δυο επίμαχες αποδείξεις συνολικής άξιας 3.800 ευρώ.

Παράλληλα διαπιστώθηκαν και διοικητικές φορολογικές παραβάσεις για τις οποίες θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της υπόθεσης.

Σε βάρος του οδοντιάτρου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.