Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Πέντε τρομακτικά συμπτώματα που... ίσως δε δείχνουν κάτι σοβαρό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν ματώνει η μύτη σας.

Μετά τα 50, διάφοροι πόνοι, μυϊκοί ή μη, γίνονται μία καθημερινότητα. Όμως ακόμη και νωρίτερα, υπάρχουν συμπτώματα που παρότι είναι τρομακτικά μπορεί να μη σημαίνουν απολύτως τίποτα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να δείτε γιατρό όταν κάτι ανώμαλο συμβαίνει στο σώμα σας.

Η ρινορραγία, όταν δηλαδή ματώνει η μύτη σας, είναι κάτι τρομακτικό και συχνά εμπεριέχει πολύ αίμα. Γιατροί υποστηρίζουν ότι συχνά έχουν ασθενείς που φοβούνται ότι πρόκειται για εσωτερική αιμορραγία. Όμως σχεδόν ποτέ δεν είναι κάτι τέτοιο. Υψηλή αρτηριακή πίεση και αλλεργίες μπορεί να φέρουν ρινορραγίες που είναι μάλιστα πιο συχνές σε παιδιά κάτω των 10 ετών και ενήλικες άνω των 50 ετών.

Να δείτε γιατρό αν η ρινορραγία δε σταματά μέσα σε δέκα λεπτά.

Το σπασμένο αγγείο σε ένα μάτι είναι κάτι πολύ τρομακτικό, αλλά σπανίως είναι κάτι ανησυχητικό. Μπορεί να δημιουργηθεί από σήκωμα μεγάλου βάρους ή ακόμη και από ένα δυνατό φτέρνισμα. Άλλες αιτίες είναι η υψηλή πίεση, ο διαβήτης και φάρμακα που αδυνατίζουν το αίμα. Το ασπασμένο αγγείο στο πρόσωπο συνήθως δεν χρειάζεται θεραπεία.

Τα πεταρίσματα στην καρδιά είναι επίσης κάτι το τρομακτικό, αλλά σπάνια κάτι το ανησυχητικό. Όπως λένε γιατροί είναι ανησυχητικά και συμβαίνουν σε στιγμές άγχους ή σε γυναίκες πριν και μετά την εμμηνόπαυση. Σπανίως πρόκειται για σύμπτωμα σοβαρού καρδιακού προβλήματος. Να δείτε γιατρό αν έχετε σοβαρές ταχυπαλμίες, πάνω από τα 150 με 200 παλμούς το λεπτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.