Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Χωρίς παιδίατρο η Σκόπελος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Σκοπέλου, καθώς η μοναδική παιδίατρος στο νησί μετακινήθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Σε μία περίοδο που η γρίπη «σαρώνει», επηρεάζοντας άμεσα τις ευπαθείς ομάδες, όπως τα μικρά παιδιά, το νησί μένει ακάλυπτο.

Το θέμα της παιδιάτρου στο νησί της Σκοπέλου δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την περιοχή, με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις που εγείρονται, να είναι έντονες, με τους κατοίκους του νησιού να θεωρούν ότι ο σχεδιασμός που γίνεται ουσιαστικά τους εξαιρεί κάθε φορά, με αποτέλεσμα να αισθάνονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η απόφαση για τη μετάθεση της μοναδικής παιδιάτρου στο νοσοκομείο της Χαλκίδας έχει τη «σφραγίδα» της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της περιοχής Γ. Τριανταφύλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε την έντονη αντίδρασή του σε αυτή την απόφαση, ενημερώνοντας για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και τις επιπτώσεις που ενδεχομένως να έχει η έλλειψη παιδιάτρου στο νησί μέσα στο χειμώνα, χωρίς, ωστόσο, προς το παρόν, να έχει δοθεί λύση.

Εκτός από το θέμα της παιδιάτρου, σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το ζήτημα που αφορά στο γενικό γιατρό, που η πρόσληψή του είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετό διάστημα, χωρίς, όμως ακόμη να έχει τελεσφορήσει.

Για το θέμα των ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου σήμερα στις 7 το απόγευμα συγκαλούν σύσκεψη το ΠΑΜΕ Σκοπέλου, ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου και η Λαϊκή Επιτροπή σε μία προσπάθεια να πιεστούν οι αρμόδιοι, για να βρεθεί λύση.


Πηγή: http://skopelos-news.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.